Roudnice nad Labem díky opraveným domům rozšíří sociální služby

Roudnice nad Labem na Litoměřicku rozšiřuje sociální služby. Díky rekonstrukci se podařilo zvýšit kapacitu azylového domu ve Sladkovského ulici a sociální služby lidé najdou i v další opravené budově v Jungmannově ulici, kde bude od září fungovat například nízkoprahové centrum. Domy se podařilo opravit s pomocí evropských peněz.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roudnice nad Labem. Azylový dům ve Sladkovského ulici

Roudnice nad Labem. Azylový dům ve Sladkovského ulici | Foto: Jan Bachorík | Zdroj: Český rozhlas

Z nové kuchyně v azylovém domě ve Sladkovského ulici na roudnickém Bezděkově je cítit vůně jídla. „Klienti tedy něco vaří, připravují si oběd,“ říká vedoucí zařízení Bohdan Bláha.

Podle něj byla rekonstrukce rychlá a po dohodě s firmou nebylo nutné ani dům uzavírat. „V jedné fázi jsme byli všichni v přízemí a v druhé jsme se přestěhovali do prvního patra,“ vysvětluje Bláha.

Přehrát

00:00 / 00:00

O opravených budovách a rozšíření sociálních služeb v Roudnici nad Labem natáčel redaktor Jan Bachorík

Díky opravě se v zařízení zvýšil počet lůžek. Nyní tam je 45 lůžek pro klienty azylového domu a další čtyři pro muže bez střechy nad hlavou.

Pro sociální služby bude víc místa i v druhé opravené budově v Jungmannově ulici v centru Roudnice. „Slouží dlouhodobě jako družina dětem, teď tam přibudou další služby,“ říká vedoucí roudnického odboru sociálních služeb Monika Legnerová.

Kromě nízkoprahového klubu pro děti a mládež to budou také služby pro rodiny a zázemí tam najdou i terénní pracovníci.

Roudnice nad Labem. Pokoj v azylovém domě ve Sladkovského ulici | Foto: Jan Bachorík

Obě budovy mohly být opravené mnohem dřív. Začátek stavby však pozdrželo výběrové řízení.

„Vlastě celé výběrové řízení se nám natáhlo na dvacet měsíců, samotná realizace stavby potom proběhla ve čtyřech měsících. Takže tady vidíte, že nejvíc práce skutečně dělala ta administrativa okolo,“ podotýká manažer oprav Jan Houda.

Oprava obou budov vyšla na zhruba 20 milionů korun. Většinu – 16,9 milionu – získalo město z evropských fondů.

Jan Bachorík, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme