Na zlínské hokejisty přišlo v Berlíně 6 tisíc diváků

Hokejoví fanoušci v této sezoně ožívají dřív než v minulých letech. Začala totiž Liga mistrů, o které se tvrdilo, že moc lidí na tribuny nepřitáhne. Hokejisté mistrovského Zlína by ale mohli vyprávět o pravém opaku. Eisbären v prvním zápase porazili 4:3 po nájezdech a užili si také skvělou atmosféru. Do Berlínské O2 areny přišlo přes 6 tisíc diváků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas berlínských a zlínských hokejistů provázela skvělá atmosféra

Zápas berlínských a zlínských hokejistů provázela skvělá atmosféra | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

„Je to skvělé pro fanoušky, že hokej začíná takhle brzy. Myslím si, že bude tak 7 nebo 8 tisíc lidí. Jinak chodí víc, ale jsou prázdniny, dost lidí je na dovolených,“ snaží se spočítat jeden z německých fanoušků.

Rozhodně to ale v O2 areně nevypadá, že by vinou výletů k moři trpěli hokejisté při hrobovém tichu na stadionu. A znát není ani to, že o pár stovek metrů odsud se právě bojuje o medaile na mistrovství Evropy v plavání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas hokejové Ligy mistrů v Berlíně sledoval reportér ČRo František Kuna

„To nemá vliv, jsou to úplně jiní fanoušci, jiný druh sportu. Plavání rozhodně nic na návštěvě tady na Lize mistrů neubralo. A navíc se to nekryje se zápasem Herthy Berlín,“ naráží další fanoušek Eisbärenu Berlín na začátek fotbalové Bundesligy.

Na skvělé kulise se podíleli také zlínští nadšenci. K Lize mistrů jsou ale trochu skeptičtí.

„Klub musí hodně investovat, aby Ligu mistrů mohl hrát. Myslím, že to je špatně, protože cestování klubu stojí moc peněz. Mančafty na to nemají. Ale Berlín je blízko, je nás tady dost,“ říká jeden ze zlínských fanoušků, kterých do Berlína dorazilo asi 200.

Když ale ti nejskalnější fanoušci úřadujícího českého mistra viděl, jak to v Berlíně hokejem žije, museli alespoň trochu změnit názor. „Je to Liga mistrů a hraje v ní Zlín, to už se nikdy nestane.“

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme