Plavkyně Závadová má z ME 4. místo v polohovce, kraulař Micka byl 7.

Barbora Závadová se vrátila mezi evropskou plaveckou elitu. V polohovém závodě na 400 metrů v rámci ME v Berlíně sice bronzovou medaili neobhájila, zaplavala však svůj nejlepší letošní výkon a skončila těsně pod stupni vítězů. Finále kraulařské čtyřstovky se zúčastnil také Jan Micka, skončil sedmý.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Polohový závod na 400 metrů vyhrála Maďarka Hosszuová

Polohový závod na 400 metrů vyhrála Maďarka Hosszuová | Zdroj: Reuters

Barbora Závadová začala polohový závod hodně svižně, úvodních padesát metrů motýlkem zvládla těsně v čase 29.96, tedy o půl sekundy rychleji, než v ranní rozplavbě, kde se po dvou letech dostala pod hranici 4 minut a 40 sekund.

Na metě 250 metrů se posunula už na čtvrté místo a mohla útočit na medaili, to se jí ale v závěrečné kraulařské stovce nepovedlo. Nakonec doplavala v čase 4 minuty, 37 sekund 82 setin na 4. místě s více než třísekundovou ztrátou na třetí Britku Willmottovou.

Mistryní Evropy se stala Maďarka Katinka Hosszuová, která o dvě vteřiny porazila Belmonteovou ze Španělska.

Brambora mě nemrzí, těší 4. místo Závadovou, chce si zlepšit osobní rekord

Číst článek

Do finále na 400 metrů volným způsobem se probojoval i devatenáctiletý Jan Micka, skončil v něm na sedmém místě.

Znakařka Simona Baumrtová vyhrála své semifinále na 200 metrů, o medaile poplave v úterý.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme