Festival Trutnoff zahájil Elijah Wood, Frodo z Pána prstenů

Až do neděle hostí Trutnov jeden z nejstarších hudebních festivalů v Česku. Tradiční Open Air se tradičně nese v indiánském duchu. Kdysi undergroundový svátek hudby nabídne desítky tuzemských i zahraničních interpretů. I letos láká na zajímavá a na festival neobvyklá jména.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na festivalu vystoupil i herec Elijah Wood

Na festivalu vystoupil i herec Elijah Wood | Zdroj: ČTK

Festival zahájila tradiční bohoslužba. Letos ve znamení 3 křesťanských církví a hnutí Hare Krišna. Festival oficiálně odstartoval Elijah Wood. Americký herec - představitel hobita Froda Pytlíka z filmové Tolkienovy trilogie Pán Prstenů.

Wood byl v Česku už v roce 2004 jako host karlovarského filmového festivalu. Na trutnovském festivalu se ale představil v roli DJ. Hudbu tu v noci míchal se dvěma kamarády.

Přehrát

00:00 / 00:00

Festival v Trutnově navštívil i reportér ČRo Ondřej Vaňura

„Je to určitě poprvé, co jsem v České republice jako DJ. S těmi, co tady dnes budu hrát, jsem se seznámil před 4 lety. Zjistil jsem, že máme rádi stejnou hudby, a tak jsme začali míchat a nahrávat dohromady. Baví nás to a je to úžasné,“ těší amerického herce a muzikanta.

První den se na hlavním pódiu zahrála česká punková legenda - kapela Visací zámek. Festival, jehož první ročník v roce 84 rozehnala Státní bezpečnost, má stále celkem undergroundovou atmosféru.

„Velkým plusem je areál. Je to bývalé letní kino a lesopark. Hlavní stage je udělaná jako amfiteátr, takže vidíte z každé pozice. Nejvíc atmosféru dělají lidé, náš kmen, který k nám jezdí,“ říká Eva Navrátilová z organizačního týmu. Tisíce fanoušků sem přijíždí z Česka, stovky ze zahraničí - hlavně z Polska nebo Německa.

Festival potrvá až do neděle. Pořadatelé úmyslně nikdy dopředu nezveřejňují časový harmonogram koncertů. Největší letošní hvězda, americká zpěvačka Patti Smith tak zřejmě zahraje v sobotu.

Fanoušci na hudebním festivalu v Trutnově | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Ondřej Vaňura, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme