Snad se mi bude dařit i v posledním týdnu Tour, doufá průběžně jedenáctý Kreuziger

Český cyklista Roman Kreuziger má velmi blízko k umístění mezi nejlepší desítkou závodníků na letošní Tour de France. Lídr týmu Tinkoff totiž úspěšně zvládl záludné víkendové etapy a i díky tomu mu po patnácti závodních dnech náleží v průběžné klasifikaci jedenáctá příčka s minimálním odstupem na desátou pozici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sestava týmu Tinkoff pro letošní Tour de France

Sestava týmu Tinkoff pro letošní Tour de France | Foto: A.S.O.

Dlouhá jízda proti větru v sobotu i náročné kopce pohoří Jura v neděli ukázaly, že Roman Kreuziger zvolil pro 14. i 15. etapu závodu dobrou taktiku. Držel se vpředu, aby se vyhnul pádům, ale i v zákrytu a hlídal si lídry aspirující na celkové pořadí.

„Co se týče mě, tak jsem se cítil dobře. Byl jsem tam s nejlepšími, což bylo důležité, a doufám, že se mi takhle bude dařit i v posledním týdnu,“ vrátil se Kreuziger k nedělní etapě, kterou dokončil na 19. místě, v téže skupince, jako celkový lídr Brit Froome a jeho nejvážnější soupeři.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sprinteři nebudou chtít zahodit jednu z posledních šancí, říká před 16. etapou letošní Tour de France Roman Kreuziger

„Teď nás ale ještě čeká dlouhá etapa do Bernu, kde si myslím, že bude chtít jít do úniku Fabian Cancellara. V týmu ale máme lidi, jako jsou Petr Sagan nebo Michael Valgren, kteří, když odjedou, tak můžou bojovat o etapové vítězství. A to by bylo důležité,“ předvídal český cyklista průběh dnešní etapy.

Zase se bude závodit od nultého kilometru, zase se pojede nadoraz a zase tam bude mít každý ze 183 zbylých cyklistů své úkoly a cíle. A hlavně ti s objemnými stehny a výbušností v závěru.

„Sprinteři nebudou chtít zahodit jednu z posledních šancí, takže se to budou snažit kontrolovat a dojet ve spurtu,“ je jasné Romanu Kreuzigerovi.

Tomáš Kohout, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme