Synek i Knapková postoupili na MS ve veslování do semifinále

Skifař Ondřej Synek vyhrál své čtvrtfinále na mistrovství světa veslařů, Mirka Knapková skončila třetí, ale také postoupila do semifinále. Naopak v opravách se v Amsterdamu nedařilo ani jedné čtyřce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek

Ondřej Synek | Zdroj: ČTK

Synek začal pomaleji, rychlejší byl po čtvrtině trati jak Kubánec Rodriguez, tak i Dán Nielsen. Rodriguezovo tempo dělalo soupeřům problémy, na kilometru vedl už o téměř 4 sekundy před Synkem.

„To jsem nečekal, řekl bych, že mu tam i trochu méně foukalo, ale na to se nechci vymlouvat. Nejsem zvyklý být na kilometru 4 sekundy za někým, to mě trošku znervóznilo," hodnotil český skifař.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Ondřejem Synkem mluvil Mirko Vasić

Těsně za českým reprezentantem byl navíc Belgičan Obreno i zkušený Nor Tufte. Jenže Kubánec vysoké tempo nevydržel, Synek ve druhé polovině trati zrychlil a v cíli byl nakonec o šest desetin sekundy dříve.

"Bylo to dobrý, že jsem mohl jet naplno do cíle, ale zároveň jsem nemusel spurtovat a pošetřil jsem síly," dodal Synek.

Knapková měla ve čtvrtfinále velmi těžkou soupeřku, Novozélenďanku Emmu Twiggovou. Ta strojovým tempem navyšovala už od úvodních mezičasů náskok na Číňanku Duan a stejně konstantně rostla i ztráta Knapkové.

Ta byla v cíli nakonec s téměř desetisekundovou ztrátou, ale zároveň bezpečným náskokem na ostatní.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme