V Litvínově začnou s obnovou náměstí, práce potrvají do konce října

Dopravní uzavírky, rozkopané silnice i chodníky, tak vypadá od letošního března centrum Litvínova na Mostecku. Energetici, plynaři i Severočeská vodárenská modernizují inženýrské sítě. Město chce nyní upravit chodníky a zvelebit historickou část města.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dělník, řemeslník, práce, stavba (ilustrační foto)

Dělník, řemeslník, práce, stavba (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Obyvatelé Litvínova si na stavební práce zvykli. Výměnu horkovodu, vodovodního i plynového potrubí považují za nutnou. Navíc se těší, že centrum bude hezčí.

„Mě to neobtěžuje, ať to zvelebí, ale mohlo by to být dřív. Dávají to do něčeho, co bude sloužit lidem, ať to tady nechátrá,“ říká jeden z obyvatel Litvínova.

Část komunikace bude vydlážděna po historickém vzoru dlažebními kostkami, popisuje plány litvínovské radnice vedoucí odboru investic Hana Nováková. Zvýšit by se měla i bezpečnost pro chodce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak pokračují opravy v centru Litvínova, zjišťoval Jan Beneš

„Úzké chodníky kolem obchodů na jedné straně ulice Mostecká se rozšíří. Lidé tak budou moci procházet, aniž by museli vstupovat do vozovky,“ dodává Nováková.

Tento týden začne Litvínov upravovat místa, kde od jara dělníci výměňovali potrubí. Vzniknou tak nové komplikace, a to především pro řidiče.

„Stávající vjezd do Fajle, který je nyní od náměstí, bude řešen ze směru od Prioru. Od 1. září se uzavře vjezd na náměstí, protože bude probíhat stavba komunikací a betonových obrubníků,“ upřesňuje vedoucí odboru investic litvínovské radnice.

Oprava vodovodu, horkovodu a plynovodu v centru Litvínova trvá už půl roku. Ještě dva měsíce mají dělníci dodělávat chodníky a silnice. V dalších několika letech se prý už nic podobného opakovat nebude.

Obyvatelé i návštěvníci Litvínova se po nově upraveném centru města projdou nejpozději do konce října, kdy by také měla skončit veškerá dopravní omezení.

Jan Beneš, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme