Česko má nejvyšší přírůstky nakažených od konce dubna. Důvodem jsou ohniska koronaviru na Moravě

V Česku přibylo v pátek podruhé za sebou více než 100 nových případů koronaviru. Ministerstvo zdravotnictví eviduje 126 nově nakažených nemocí covid-19, ve čtvrtek jich bylo o osm méně. Jsou to sice nejvyšší přírůstky od 21. dubna, podle pátečního vyjádření ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) jsou ale dány novými případy na Frýdecko-Místecku a Karvinsku.

Praha (Aktualizováno: 17:31 22. 6. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek a hlavní hygienička Jarmila Rážová

ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek a hlavní hygienička Jarmila Rážová | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: Český rozhlas

Celkově bylo od začátku epidemie potvrzeno 10 406 případů koronaviru, aktuálně se v zemi s nemocí léčí 2598 lidí, vyplynulo z údajů na webu ministerstva.

Kolik lidí v pátek podstoupilo testy na koronavirus, ministerstvo zveřejní kolem 09:00. V tuto dobu aktualizuje i další údaje, včetně zemřelých. Podle dosavadních údajů s nemocí covid-19 zemřelo 335 lidí.

Podle epidemiologů má nyní covid-19 jen lokální ohniska, vedle dvou oblastí v Moravskoslezském kraji je to Praha. V hlavním městě hygienici mimo jiné hledají kontakty primátorova náměstka Petra Hlubučka (STAN), u kterého se nákaza potvrdila v úterý. V karanténě je celé vedení města a desítky dalších politiků, úředníků či hasičů, s nimiž se radní setkal.

Na Moravě se nárůst počtu nových případů týká Frýdecko-Místecka, kde je ohnisko nákazy v Domově Důstojnost v Nýdku, a Dolu Darkov na Karvinsku. V jeho spojitosti tam v posledních týdnech onemocněly stovky lidí, podle hygieniků se ale situace zklidňuje.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme