Fotky Škody Enyaq iV unikly na internet ještě před premiérou. ‚Nová vlajková loď,‘ zní od výrobce

Na internet krátce před oficiální premiérou unikly fotografie nového sportovně-užitkového vozu (SUV) Enyaq iV, který má čistě bateriový elektrický pohon a který se automobilka Škoda Auto chystá představit v úterý večer. Fotky zveřejnil španělský server Motor16, který je následně ze svých stránek smazal. Snímky už ale začaly kolovat po webu.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid/Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotografie převzal například nizozemský server Autoblog. „Bohužel pro Čechy se jim tu novinku nepodařilo utajit. Automobil (opět) předčasně unikl,“ píše Autoblog.

Představenstvo Škody Auto povede Thomas Schäfer. ‚Králík z klobouku,‘ tvrdí šéf podnikové rady Povšík

Číst článek

Oficiální premiéra nového vozu začne v 19.00 SELČ. Podle Škody jde o její letošní nejdůležitější model, má jít o vlajkovou loď značky. Enyaq iV využívá jako první sériový model automobilky Škoda modulární platformu pro elektromobily koncernu Volkswagen.

Škoda Auto loni dodala celosvětově 1,24 milionu aut. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii, většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery.

Působí na více než 100 trzích a má téměř 39 000 zaměstnanců, z toho téměř 34 000 v České republice.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme