Hoteliéři na Vysočině si letní sezonu chválí, na mnoha místech mají plno

Provozovatelé hotelů a penzionů na Vysočině si zatím letošní letní sezonu chválí. Ačkoli začátek léta dobře nevypadal, teď mají na mnoha místech plno a žádné další hosty už nemohou přijmout. Podle hoteliérů láká turisty na Vysočinu například i prostředí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hoteliér z Vysočiny Miroslav Hošek v kuchyni

Hoteliér z Vysočiny Miroslav Hošek v kuchyni | Foto: Andrea Kratochvílová

„Dobrý den, omlouváme se, ale tento týden už máme bohužel obsazeno,“ hlásí do telefonu Miroslav Hošek, majitel penzionu a restaurace Tisůvka na Cikháji na Žďársku.

Letní sezona je podle jeho slov o něco horší než v minulých letech. „Ale vždycky se to doplní, a je velký zájem o to udělat si prodloužený víkend než tu být celý týden. Fungujeme asi šest nebo sedm let a klientela narůstá.“

Podle Hoška však není jednoduché se v hoteliérství uživit. Sám vsadil na menší, rodinný podnik, který má pouze dva zaměstnance, domácí kuchyni a také krásné prostředí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Andrea Bartůňková se zajímala o to, jak jsou hoteliéři na Vysočině spokojeni s letošní letní sezonou

„Je velká výhoda, že je tu tak krásné prostředí, ta příroda, Žďárské vrchy. Ale v zimě tu není sněhu tolik, aby se dalo celou zimu lyžovat, takže léto je stoprocentně lepší.“

Lokalita ale podle majitele může být i nevýhodou. „Ve městě vám kolem restaurace projde sto lidí a třeba padesát lidí tam vejde třeba jen na kafe, tady musejí jet lidi cíleně přímo sem,“ vysvětluje majitel penzionu s tím, že horší je to mimo sezonu.

„V těchto dnech tu ale máme plno, zastaví se tu cyklisté, turisté. Jsme na spojnici mezi Velkým Dářkem a Třemi Studněmi, takže spousta lidí se tady teď zastaví. A my jsme přesně ve středu,“ libuje si Miroslav Hošek.

Andrea Kratochvílová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme