Oštěpařka Ogrodníková mění trenéra. Fanouškům to oznámila v plavkách na pláži u moře

Oštěpařská vicemistryně Evropy Nikola Ogrodníková se bude připravovat ve skupině světového rekordmana Jana Železného. Dosud ji stejně jako Barboru Špotákovou trénoval Rudolf Černý. Na přípravě Ogrodníkové se podílel i její přítel Vítězslav Veselý, který bude pokračovat v závodní kariéře a bude trénovat samostatně.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nikola Ogrodníková vyhrála stříbro hodem dlouhým 61,85 metru

Nikola Ogrodníková vyhrála stříbro hodem dlouhým 61,85 metru | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Ogrodníková přesun avizovala na sociálních sítích zveřejněním společné fotografie s novými tréninkovými kolegyněmi Irenou Šedivou a Nikol Tabačkovou. „Oficiálně nová členka Železného skupiny pro příští sezonu, takže nejdřív máme teambuilding s holkama,“ napsala ke snímku z dovolené. ČTK informaci o změně trenéra potvrdila Ivana Roháčková z Dukly, kam Ogrodníková patří.

Špotáková titul mistryně světa neobhájila. Do užšího finále oštěpu nepostoupila žádná Češka

Číst článek

Devětadvacetiletá Ogrodníková po loňském průlomu do světové špičky a stříbru na mistrovství Evropy letos zažila sezonu plnou zvratů. V jejím úvodu si česká Atletka roku 2018 vylepšila osobní rekord na 67,40 metru, ale pak i vinou problémů se zády předváděla nevyrovnané výkony.

Nevydařila se jí Zlatá tretra, ale skončila třetí ve finále Diamantové ligy. Na mistrovství světa stejně jako Špotáková a Šedivá postoupila do finále, kde ale nepřehodila ani šedesát metrů a skončila jedenáctá.

Trojnásobný olympijský vítěz a mistr světa Železný tak má ve skupině další dívčí posilu. Vedle toho trénuje i elitní české oštěpaře v čele s Jakubem Vadlejchem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme