Dálkař Juška zvládl kvalifikaci s přehledem. Tyčkařky ani mílařka Vrzalová postoupit nedokázaly

Dálkař Radek Juška si v kvalifikaci vedl suverénně a postoupil do finále výkonem 8,24 metru. Stejně jednoznačně zaběhl svůj závod na 100 metrů i Usain Bolt a postoupil do semifinále. Česká mílařka Simona Vrzalová vzdala rozběh na 1500 metrů. Soutěž skokanek o tyči skončila pro Amálii Švábikovou na 420 centimetrech, pro Jiřinu Ptáčníkovou s Romanou Maláčovou na 435. Zlato na 10 kilometrů získal britský vytrvalec Mohamed Farah.

Londýn (Aktualizováno: 23:19 4. 8. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Juška při svém kvalifikačním pokusu

Radek Juška při svém kvalifikačním pokusu | Zdroj: Reuters

Dálkař Radek Juška si v kvalifikaci vedl suverénně. Prvním skokem si zapsal osm metrů a k tomu jeden centimetr. Ten druhý se mu podařil ještě víc a výkonem 824 centimetrů postoupil přímo do finále.

„Určitě to dodává trochu sebevědomí, ale kvalifikace jsou od toho, že do toho člověk nejde úplně naplno. Někteří jdou do toho, aby dali jenom ten kvalifikační limit a to jim stačí," řekl Radiožunálu po úspěšném vstupu do mistrovství Juška.

Česká míliřka nezvládla ve svém rozběhu rychlé tempo. Když ho v závěrečné rovince začala světová rekordmanka Genzebe Dibabaová z Etiopie ještě stupňovat, odstoupila Vrzalová ze závodu.

V sektoru tyčkařek se představily celkem tři české zástupkyně. Nejmladší z nich Amálie Švábíková skončila už na své úvodní výšce 420 centimetrů. 

Druhou českou závodnicí, která skončila v tyčce, byla Jiřina Ptáčníková. Ta skočila na první pokus 420 centimetrů. Opravovala už na následné výšce 435 a 4 a půl metru už bylo nad její síly. Stejnou výšku nedokázala překonat ani Romana Maláčová.

Nejsem spokojená. Ne kvůli postupu do finále ale výkon 4,35 není úplně dobrý. Jako kdyby mi došla energie," řekla po závodě na sociálních sítích Českého atletického svazu Maláčová.

Naopak víc než s přehledem a vypuštěným závěrem postoupil do semifinále na 100 metrů jamajský suverén Usain Bolt.

Už svou šestou zlatou medaili přidal na mistrovství světa Brit Mohamed Farah, který vyhrál závod na 10 kilometrů. V britské metropoli se představí i na poloviční trati.

Jakub Marek, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme