Brückner: Pokud bude Nedvěd zdráv, v kvalifikaci nastoupí

Ofenzivní záložník Austrie Vídeň Libor Sionko je v nominaci na přátelské utkání s Řeckem jediným fotbalistou, který nebyl na nedávném evropském šampionátu v Portugalsku. Trenér Karel Brückner bude naopak postrádat zraněné středopolaře Pavla Nedvěda, Jaroslava Plašila, Vladimíra Šmicra a také stopera Tomáš Ujfalušiho, který na konci července přestoupil z Hamburku do italské Fiorentiny. Češi budou v repríze semifinále mistrovství Evropy hostit Řecko ve středu 18. srpna v Praze na Strahově.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Nedvěd

Pavel Nedvěd | Foto: Juventus Turín

Zatímco Šmicrovo operované koleno vyřadí záložníka Liverpoolu minimálně na celý podzim, s Ujfalušim a Nedvědem reprezentační kouč v plánech na zářijový vstup do kvalifikace mistrovství světa proti Nizozemsku počítá. "Oba ještě nejsou po zranění proti Řecku v pořádku," řekl dnes Brückner na tiskové konferenci v Praze.

Hrozbu ukončení reprezentační kariéry u Nedvěda si kouč nepřipouští, přestože sám hráč minulý týden prohlásil, že o tom uvažuje. "S Pavlem jsem komunikoval. Pokud bude zdravý, na Holandsko přijede," pravil Brückner, podle kterého se v médiích objevily v "kauze Nedvěd" zkreslené informace.

I přes ztrátu tří členů stabilního kádru doplní tým oproti Euru pouze navrátilec Sionko. "Tři týdny po Řecku začíná kvalifikace, a pokud není důvod kvůli zranění či výraznému nárůstu formy, nemá cenu mužstvo měnit. Jako alternativy máme Vachouška, Týceho či Sionka," popsal trenér možnosti na uvolněné posty.

Zápas s úřadujícími evropskými šampiony bude mít zvlášť slavnostní příchuť pro záložníka pražské Sparty Karla Poborského, který by měl příští středu oslavit jubilejní 100. start v dresu národního mužstva. Poborský ponese místo zraněného Nedvěda v utkání s Řeckem na levé paži také kapitánskou pásku.

Na reprízu semifinálové bitvy chce Českomoravský fotbalový svaz nalákat co nejvíce příznivců. Věrní fanoušci mohou za vstupenku z Eura dostat lístek na Řecko zdarma. Chystá se i výstava fotografií z šampionátu na Staroměstském náměstí, kde bude v pondělí 16. srpna i autogramiáda Tomáše Rosického a Marka Heinze. Součásti programu poděkování za vystoupení na Euru bude před zápasem na Strahově i živé vystoupení finalistů soutěže Česko hledá Superstar.

Nominace na přípravné utkání s Řeckem:

Brankáři: Jaromír Blažek (Sparta Praha, 8 startů/0 branek), Petr Čech (FC Chelsea, 23/0).

Obránci: René Bolf (AJ Auxerre, 25/0), Zdeněk Grygera (Ajax Amsterdam, 25/1), Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck, 15/0), Marek Jankulovski (Udinese Calcio, 33/6), Martin Jiránek (Spartak Moskva, 14/0), Pavel Mareš (Zenit Petrohrad, 6/0), David Rozehnal (FC Bruggy, 8/0),

Záložníci: Tomáš Galásek (Ajax Amsterdam, 38/0), Karel Poborský (Sparta Praha, 99/7), Tomáš Rosický (Borussia Dortmund, 39/8), Libor Sionko (Austria Vídeň, 11/1), Roman Týce (Mnichov 1860, 22/1), Štěpán Vachoušek (Austria Vídeň, 15/2).

Útočníci: Milan Baroš (FC Liverpool, 30/21), Marek Heinz (Baník Ostrava, 13/3), Jan Koller (Borussia Dortmund, 55/29), Vratislav Lokvenc (VfL Bochum, 60/8).

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme