Český tým půjde na San Marino i s Ujfalušim, Polákem a Necidem

Trenér národního týmu Petr Rada pozval ke kvalifikačnímu utkání v San Marinu 18 fotbalistů. Poprvé v kariéře byl nominován také aktuálně nejlepší střelec Gambrinus ligy Tomáš Necid. Do výběru se po zranění vracejí i Tomáš Ujfaluši a Jan Polák. Naopak dva legionáři z anglické Premier League Marek Matějovský a Roman Bednář pozvánku nedostali.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČMFS

ČMFS

Petr Rada už mohl po zranění povolat hráče osy týmu Tomáše Ujfalušiho a Jana Poláka, kteří se vracejí do zápasového tempa. Naopak další rekonvalescent Marek Matějovský, který po vleklém zranění kotníku opět diriguje hru anglického Readingu, pozvánku nedostal.

Český kouč také dodržel tradici a i ke svému třetímu zápasu na lavičce národního týmu pozval jednoho nováčka. Po Miroslavu Slepičkovi a Janu Rajnochovi se do výběru dostal i aktuálně nejlepší střelec Gambrinus ligy Tomáš Necid, kterého se fanušci i odbornící dožadovali už dříve. Pro kanonýra Slavie je to nejen splnění dětského snu, ale i poslední pozvánka do reprezentace, kterou dostal jako hráč nejvyšší domácí soutěže. V zimní přestávce totiž devatenáctiletý šuter odchází do ruského CSKA Moskva.

Fanoušci by v Radově výběru marně hledali také jméno Romana Bednáře. Toho si chce kouč ještě jednou prohlédnou v zápase Premier League. Proti San Marinu si český tým vyzkouší především útočné manévry, proto trenér nechal doma i obránce Michala Kadlece, kterému se daří v německém Leverkusenu.

V březnu proti Slovinsku už by Rada rád povolal i kapitána Tomáše Rosického, který se začátkem týdne v Německu podrobil operaci. Podle trenéra Arsenalu Arsena Vengera by se měl Rosický vrátit na trávníky nejpozději za dva měsíce.

Čeští hráči vyběhnou na trávník v San Marinu ve středu ve 20:30.

Nominace na San Marino:

brankáři: Petr Čech, Daniel Zítka

obránci: Zdeněk Grygera, Marek Jankulovski, Zdeněk Pospěch, David Rozehnal, Tomáš Ujfaluši

záložníci: David Jarolím, Radoslav Kováč, Jaroslav Plašil, Jan Polák, Jan Rajnoch, Radek Šírl, Libor Sionko

útočníci: Milan Baroš, Martin Fenin, Tomáš Necid, Václav Svěrkoš

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme