Čeští hokejisté podlehli Švédům až na samostatné nájezdy

Hokejisté České republiky prohráli v utkání turnaje Karjala v Helsinkách se Švédskem 2:3 po samostatných nájezdech. Seveřané po dvou výhrách vedou tabulku, náš tým je druhý. Finové v dalším duelu porazili Rusy 4:3.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokej

hokej

Neproměněných šancí v závěru utkání a především nevyužitého sóla kapitána Davida Výborného v posledních vteřinách prodloužení litoval kouč české reprezentace Ondřej Weissmann. Jeho tým dvakrát prohrával a v obou případech dokázal srovnat stav. Ve čtvrtečním utkání čeští hokejisté proti domácímu Finsku dominovali, dnes jim Švédové dělali daleko větší potíže. Přes množství vyloučení na obou stranách se český tým v početní výhodě neprosadil. Naopak v 6. minutě Švédové udeřili v oslabení. V samostatných nájezdech z české strany proti Henriku Lundqvistovi neuspěli Pavel Rosa, Marek Židlický ani Radek Dvořák. Brankář Adam Svoboda vychytal Mattiase Weinhandla a Henrika Zetterberga, na blafák Magnuse Kahnberga však nestačil.

Výsledek:

Česká republika - Švédsko 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Dvořák (Pilař, Prospal), 50. Mikeska (Hemský) - 6. Hedström (Zetterberg), 40. Bäckman (Rhodin, Nordgren), rozhodující nájezd Kahnberg. Rozhodčí: Rönn - Hämäläinen, Fonselius (všichni Fin.). Vyloučení: 9:7, navíc Hedström 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4000.

Sestavy: Česká republika: Svoboda - Židlický, Blaťák, Pilař, Hejda, Hamr, Klesla, Ptáček, Rozsíval - Balaštík, Výborný, Erat - Rosa, Prospal, Dvořák - Průcha, Mikeska, Hemský - Hořava, Burger, Olesz. Trenéři: Ondřej Weissmann, Radim Rulík a Marian Jelínek; Švédsko: H. Lundqvist - Rhodin, Bäckman, M. Johansson, Tallinder, Hallberg, Hävelid, Lilja - Nordgren, Zetterberg, Hedström - M. Tjärnqvist, H. Sedin, D. Sedin - Weinhandl, Franzén, Martensson - Kahnberg, Hagos, Nordström. Trenéři: Gustafsson a Karlsson.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme