Do kvalifikace i s uzdraveným triem Čech, Galásek, Rosický

Petr Čech, Tomáš Rosický i Tomáš Galásek jsou mezi devatenácti fotbalisty, které dnes reprezentační trenér Karel Brückner povolal pro úvod kvalifikace o mistrovství Evropy. Všichni by měli do druhého září, kdy Češi nastoupí v Teplicích proti Walesu, doléčit svá zranění, kvůli kterým nemohli absolvovat generálku proti Srbsku. Tu Češi minulý týden prohráli 1:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českomoravský fotbalový svaz

Českomoravský fotbalový svaz | Foto: fotbal.cz

Naopak v nominaci není Milan Baroš, který se uzdravit nestihne. Pozvánku obdrželi také tři zástupci české nejvyšší soutěže - obránce Tomáš Zápotočný z Liberce, záložník Tomáš Sivok ze Sparty a Marek Kulič. Právě pro útočníka Mladé Boleslavi je pozvánka do národního týmu útěchou za včerejší vyřazení středočeského klubu z kvalifikace Ligy mistrů. "Jsem rád, tajně jsem v to doufal," řekl šťastný Kulič Radiožurnálu.

Jeho šance, že proti Walesu nebo 6. září na Slovensku nastoupí, se zvyšuje tím, že Brückner nepovolal Romana Bednáře z Heart of Midlothian. Také on se v současné době potýká se zraněním. V nominaci nechybí ani Jan Polák, který si odpykává disciplinární trest za vylouení na mistrovství světa a smí nastoupit až v druhém utkání v Bratislavě.

Nominace České republiky:

Brankáři: Jaromír Blažek (Sparta Praha, 12 zápasů/0 branek), Petr Čech (Chelsea (44/0), Antonín Kinský (Saturn MO, 5/0).

Obránci: Marek Jankulovski (AC Milán, 52/8), Martin Jiránek (Spartak Moskva, 24/0), Radoslav Kováč (Spartak Moskva, 8/0), David Rozehnal (Paris St. Germain, 26/0), Tomáš Ujfaluši (Fiorentina, 51/2), Tomáš Zápotočný (Liberec, 1/0).

Záložníci: Tomáš Galásek (Norimberk, 51/1), David Jarolím (Hamburk, 5/0), Jan Polák (Norimberk, 22/5), Jaroslav Plašil (Monako, 18/1), Tomáš Rosický (Arsenal, 57/17), Tomáš Sivok (Sparta Praha, 2/0). Útočníci: Jan Koller (Monako, 70/43), Marek Kulič (Mladá Boleslav, 1/0), Libor Sionko (Glasgow Rangers, 21/1), Jiří Štajner (Hannover, 25/4).

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme