Druhé kolo poháru ČMFS se neobešlo bez nečekaných zaváhání favoritů

Kromě předních příček v nejvyšší ligové soutěži je jedním ze způsobů, jak nahlédnout do pohárové Evropy, úspěch v poháru Českomoravského fotbalového svazu. Jeho druhé kolo dnes přineslo zápasy jedenácti prvoligových celků a překvapivá klopýtnutí tří z nich. Mladá Boleslav, Příbram a Teplice nedokázaly potvrdit roli favoritů a nestačily na bojovný výkon svých soupeřů. Hodně se nadřel také Jablonec, který postoupil až po penaltovém rozstřelu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českomoravský fotbalový svaz

Českomoravský fotbalový svaz | Foto: fotbal.cz

Mladá Boleslav byla v souboji s nováčkem ČFL Hlavicemi jednoznačným favoritem. Nechala se však překvapit a po gólech Mizery a Chrdleho v rozmezí sedmi minut prohrávala už do poločasu 0:2. Změna stran přinesla zlepšený výkon Středočechů, který vyústil ve vyrovnání. Nejprve se trefil z dorážky Pecka a poté srovnal skóre utkání střídající Gruzínec Ganugrava. Domácím v závěru zápasu očividně docházely síly, ale bojovným výkonem dokázali dovést utkání až k penaltové loterii. V ní pak udrželi pevné nervy a mohli se radovat z cenného vítězství i postupu do třetího kola.

Fotbalisté Příbrami si do Sezimova Ústí také přijeli pro postup. A zpočátku to vypadalo, že domácí nebudou velkou překážkou. Už v páté minutě totiž Pilík otevřel skóre a i nadále byla Příbram aktivnější. Nevyužité šance pak ale mrzely, když se Jihočechům podařilo ještě do poločasu vývoj utkání otočit. Trefili se Kočí a Předota. Druhý poločas začal opět aktivně Pilík a svým druhým gólem zajistil svému týmu vyrovnání znamenající šanci v penaltovém rozstřelu. Tu ale příbramští nevyužili a s pohárem se tak loučí.

Svůj nevýrazný vstup do sezóny potvrdila i Viktoria Žižkov, která překvapivě podlehla na hřišti Vyšehradu. Po bezbrankovém prvním poločase, kdy měla Viktorka mírnou převahu, udeřilo na druhé straně. A hned dvakrát. Nejprve se trefil Matuszny a poté, co outsider přežil snahu Žižkova o vyrovnání, zvýšil Šourek. V závěru už Švancara pouze korigovaů z penalty na konečných 2:1.

Jablonec vydřel výhru nad Letohradem až po závěrečných penaltách, když rozhodl Lafata. V řádné hrací době skončilo utkání remízou 2:2.

Dařilo se naopak obhájci pohárového prvenství pražské Spartě, která si poradila s divizním Dvorem Králové 3:0. Svůj první gól v rudém dresu zaznamenal teprve šestnáctiletý telent Václav Kadlec. Hladké výhry zaznamenala také Plzeň, České Budějovice, Zlín, Brno, Olomouc a Bohemians Praha.

Dnešní výsledky 2. kola poháru ČMFS

Karlovy Vary - Baník Sokolov 1:2
Domažlice - Plzeň 0:3
Sezimovo Ústí - Příbram 3:2 po penaltách
Velké Meziříčí - České Budějovice 0:4
Hradec Králové - Kolín 2:1 po penaltách
Otrokovice - Zlín 0:3
Děčín - Teplice 2:3
Velim - Meteor Praha VIII 3:2
Hulín - Slovácko 0:1
Hlavice - Mladá Boleslav 3:2 po penaltách
Votice - Vlašim 1:0
Vyšehrad - Žižkov 2:1
Letohrad - Jablonec
Líšeň - Jihlava 0:3
Týniště nad Orlicí - Brno 1:4
Most - Ústí nad Labem 1:2
Opava - HFK Olomouc 0:4
Králův Dvůr - Bohemians Praha 0:3
Dvůr Králové nad Labem - Sparta Praha 0:3
Písek - Dukla 1:0
Frýdek-Místek - Vítkovice 4:2

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme