Dva hokejisté z extraligy poletí na olympiádu

Trenér Josef Augusta v Moskvě oznámil jména zbývajících osmi hráčů české hokejové reprezentace, kteří budou na olympijských hrách v Salt Lake City obhajovat zlaté medaile z Nagana. V nominaci jsou tři hráči z Evropy, útočník Petr Čajánek a obránce Michal Sýkora zastupují českou extraligu, třetím je Pavel Patera z ruského Omsku. Na soupisce se objevují dva nováčci - obránce Martin Škoula a útočník Jan Hrdina. Sestavu doplní obránce Jaroslav Špaček a útočníci Martin Havlát s Radkem Dvořákem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

olympijský puk

olympijský puk | Foto: Salt Lake 2002

Zlaté medaile z Nagana bude v únoru v USA obhajovat dvanáct hokejistů. Velkou převahu mají podle očekávání hokejisté ze zámoří, jen trojice hráčů reprezentuje Evropu, což je o osm méně než před čtyřmi lety v Naganu.

Jeden z dvojice zástupců české extraligy Petr Čajánek se Radiožurnálu svěřil, že nominace je pro něj velké překvapení. Šestadvacetiletý univerzální hráč, který byl jednou z hlavních opor vítězného týmu na mistrovství světa v Německu, dostal sice po šampionátu nabídku klubu NHL St. Louis Blues, nakonec ale zůstal věrný extraligovému Zlínu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Čajánek k nominaci

Nepříjemný verdikt naopak vyslechl od kouče Josefa Augusty Martin Procházka. Jak Radiožurnálu řekl, v nominaci do poslední chvíle věřil, rozhodnutí trenérů nicméně respektuje. Devětadvacetiletý levý křídelní útočník hrál byl spolu s Pavlem Paterou od roku 1995 na všech velkých turnajích. Má tedy unikátní sbírku čtyř zlatých medailí z mistrovství světa a jedné z olympijských her, s 55 brankami v 171 zápasech je také nejlepším střelcem historie samostatné české reprezentace. V Salt Lake City si ale překvapivě zahraje jen jedna polovička nerozlučné dvojice, která se letos opět sešla v ruském Omsku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martin Procházka k nominaci

Konečná nominace:

Brankáři: Roman Čechmánek (Philadelphia), Dominik Hašek (Detroit), Roman Turek (Calgary)

Obránci: Roman Hamrlík (New York Islanders), Tomáš Kaberle (Toronto), Pavel Kubina (Tampa Bay), Michal Sýkora (Pardubice), Martin Škoula (Colorado), Richard Šmehlík (Buffalo), Jaroslav Špaček (Chicago)

Útočníci: Petr Čajánek (Zlín), Jiří Dopita (Philadelphia), Radek Dvořák (New York Rangers), Patrik Eliáš (New Jersey), Martin Havlát (Ottawa), Milan Hejduk (Colorado), Jan Hrdina (Pittsburgh), Jaromír Jágr (Washington), Robert Lang (Pittsburgh), Pavel Patera (Omsk), Petr Sýkora (New Jersey), Robert Reichel (Toronto), Martin Ručinský (Dallas)

Martin Hromádka, Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme