Figo je světovou fotbalovou jedničkou, Owen zase kraluje Evropě

Nejlepším fotbalistou světa za rok 2001 se stal Portugalec Luis Figo z Realu Madrid. Mezinárodní fotbalová federace už před měsícem oznámila nominaci, ve které vedle Figa figurovali také jeho spoluhráč Španěl Raúl a David Beckham z Manchesteru United. Michael Owen z FC Liverpool zase zvítězil v tradiční anketě Zlatý míč o nejlepšího fotbalistu Evropy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbal

fotbal

V anketě FIFA World player 2001 hlasovalo sto třicet trenérů reprezentačních mužstev. Záložník Figo je vůbec prvním Portugalcem v historii, který získal toto ocenění. Druhý skončil kapitán anglické reprezentace David Beckham z Manchesteru United a na třetí pozici se usadil Raúl. Vloni vyhrál Francouz Zinedine Zidane.

V anketě Zlatý míč, kterou pořádá francouzský magazín France Football, hlasovalo padesát jedna novinářů z celého kontinentu. Za Owenem figuruje Španěl Raúl, německému brankáři Oliveru Kahnovi patří třetí místo. Loňský vítěz, letošní fotbalová světová jednička Luis Figo, skončil šestý.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme