Čeští fotbalisté už mají s Nory zkušenosti. Tři reprezentanti se s nimi znají z klubů

Většinu sezóny s nimi hrají v jednom týmu, ale při sobotním kvalifikačním utkání budou stát proti sobě. Tomáš Vaclík a Vladimír Darida hrají s norskými reprezentanty ve stejném týmu a znají je víc než dobře. Bořek Dočkal strávil na severu Evropy dva ligové ročníky.

Oslo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká reprezentace při tréninku v Oslu

Česká reprezentace při tréninku v Oslu | Zdroj: ČTK

„Akorát mi říkal, že za nároďák gól ještě nedal. Tak jsme se domluvili, že my 2:1 vyhrajeme a on dá gól. Tak by to bylo fajn pro obě strany," říká pro Radiožurnál o domluvě se svým norským spoluhráčem brankář Tomáš Vaclík.

Právě česká brankářská jednička se ve své Basileji potká s norským reprezentantem marockého původu Mohamedem Elyounoussiem

„I dobrý fotbalista, i dobrý kluk. Rychlostně velice dobře vybavený, technicky taky. Správně drzý. Na křídlo byl velmi produktivní. Myslím, že měl nejvíc asistencí," komentuje Vaclík kvality svého spoluhráče.

Z Herthy Berlín je zase pro Čechy známý norský brankář Rune Jarstein. Jeho kolegou je totiž záložník Vladimír Darida.

„Je hodně silný na lajně. Má takový instinkty, že když jde někdo na něj jeden na jednoho, tak to dokáže dlouho ustát. Tu střelu většinou dokáže chytit. Nedělá to, že by naivně běžel hned po nohy. Každý by ho pak mohl obehrát. Snaží se to ustát," vyzdvihuje hlavní kvality svého spoluhráče Darida.

Největší zkušenosti a nejsilnější vztah k severskému soupeři má ale Bořek Dočkal, který odehrál dvě sezóny za Rosenborg Trondheim. Na sever Evropy se tak vždycky rád vrací.

„Vím, že se potkám s klukama, kteří už teď působí úplně někde jinde. Vím, že se všema to bude příjemný setkání. Rádi se uvidíme. Já už jsem asi čtyři roky pryč, ale od té doby se nám pravidelně daří náhodně se vždycky nějak potkat," těší bývalého sparťanského hráče.

Čeští hráči ale musí své bývalé nebo současné spoluhráče porazit. Důležité kvalifikační utkání začíná v sobotu ve tří čtvrtě na devět na stadionu Ullevaal a živě ho bude vysílat Radiožurnál.

Mirko Vasić, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme