Fotbalisté Liberce si v dohrávce kola poradili s Pardubicemi, Sparta uhrála v Jablonci remízu

Fotbalisté Liberce využili v dohrávce 21. kola první ligy dlouhou přesilovku a porazili Pardubice 4:1. Slovan poslal v 11. minutě do vedení Jan Mikula a krátce nato dostal hostující Robin Hranáč červenou kartu. Sparta v dohrávce 22. kola první ligy remizovala v Jablonci 1:1. Domácí tým poslal do vedení v 81. minutě Jan Silný, ale za hosty brzy poté srovnal bývalý hráč Severočechů Tomáš Čvančara.

Liberec (Aktualizováno: 20:44 9. 3. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slovanu Liberec

Fotbalisté Slovanu Liberec | Zdroj: Reuters

Liberec zdolal Pardubice 4:1 i v úvodním domácím ligovém duelu vloni v únoru. Severočeši v nejvyšší soutěži zvítězili po šesti zápasech a v tabulce poskočili na sedmé místo. Východočeši v lize popáté za sebou nevyhráli a zůstali předposlední.

Z ruských obrazovek zmizí anglický fotbal, Premier League odstoupila ze smlouvy o přenosech zápasů

Číst článek

Liberečtí vstoupili do utkání, které se v původním únorovém termínu nehrálo kvůli viróze v týmu Východočechů, aktivněji. V 11. minutě po Frýdkově vysokém centru z rohového kopu vrátil míč na malé vápno Purzitidis a obránce Mikula jej hlavou doklepl do sítě. Kapitán Slovanu skóroval ve druhém zápase po sobě a brankově oslavil 200. ligový start.

O dvě minuty později na polovině hřiště Hranáč ostrým zákrokem fauloval Frýdka a rozhodčí Křepský při svém debutu v nejvyšší soutěži pardubického obránce rovnou vyloučil. Východočeši potřetí z pěti jarních kol dohrávali v deseti.

Hned v úvodu dlouhého oslabení Pardubičtí soupeře zaskočili a dokázali vyrovnat. Po Matějkově přihrávce si v 15. minutě zasekl míč ve vápně Huf a trefil se přesně do vzdálenějšího horního rohu.

Severočeši si ale poměrně brzy vzali vedení zpět. Vacek v 25. minutě ve vlastním vápně nešikovně fauloval Frýdka a Rabušic z nařízené penalty nezaváhal, když poslal brankáře Letáčka na opačnou stranu.

Bývalý reprezentační útočník Rabušic načal druhou padesátku gólů v české lize a další trefy se dočkal záhy. V 28. minutě ještě mířil těsně mimo, ale chvíli nato se po Tiéhiho pasu dostal za obranu a brejk chladnokrevně zakončil střelou na zadní tyč. Dvaatřicetiletý hráč dal posedmé v české lize aspoň dva góly v jednom utkání, hattrick má dosud na kontě jediný.

Pardubičtí trenéři o poločase dvakrát vystřídali a jeden z čerstvých hráčů Akosah-Bempah v 53. minutě napálil zpoza šestnáctky břevno. Na opačné straně protáhl Letáčka Havelka.

Východočeši i v oslabení dokázali zahrozit, v 75. minutě ve slibné pozici vystřelil Rezek vedle. Z protiútoku přidali Liberečtí čtvrtý gól. Střídající Rondič si potáhl míč středem hřiště a s pomocí Čihákovy teče překonal Letáčka.

Sparta remizovala

Pražané nevyhráli v nejvyšší soutěži čtvrtý z posledních pěti zápasů a na vedoucího obhájce titulu Slavii a druhou Plzeň ztrácejí devět bodů. Severočeši bodovali i v pátém jarním kole, počtvrté za sebou remizovali a zůstali dvanáctí.

Utkání se v původním únorovém termínu nehrálo kvůli nezpůsobilému terénu. V základní sestavě hostů, kteří v neděli prohráli v pražském derby na Slavii 0:2, nastoupil poprvé od konce července dánský krajní obránce Höjer.

Týmy se utkaly přesně po týdnu, minulou středu Sparta po výhře 4:3 po prodloužení postoupila do finále domácího poháru.

21. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - FK Pardubice 4:1 (3:1)
Branky: 26. z pen. a 29. Rabušic, 11. Mikula, 76. Rondič - 15. Huf. Rozhodčí: Křepský - Caletka, Kubr - Zelinka (video). ŽK: Akosah-Bempah. ČK: 13. Hranáč (oba Pardubice). Diváci: 1550.

22. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Sparta Praha 1:1 (0:0)
Branky: 81. Silný - 85. Čvančara. Rozhodčí: Černý - Nádvorník, Horák - Berka (video). ŽK: Houska, Považanec, Štěpánek, Silný - Dočkal, Souček. Diváci: 2416.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme