Liberec získal Pulkraba ze Sparty a Malinského z Hradce

Záložník Tomáš Malinský přestoupil z druholigového Hradce Králové do Liberce, se kterým podepsal tříletou smlouvu. Slovan dnes také získal na roční hostování útočníka Matěje Pulkraba ze Sparty, která o dohodě informovala na svém webu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvacetiletý Pulkrab už v severočeském celku hostoval v jarní části sezony 2015/2016. V dresu Liberce si dokonce poprvé zahrál v nejvyšší soutěži a v sedmi zápasech dal čtyři branky. Dalších 14 utkání poté přidal už ve Spartě, za kterou skóroval čtyřikrát. V minulé sezoně se jednou trefil také v Evropské lize.

Malinský v Hradci působil šest sezon a v uplynulém ročníku s ním sestoupil do druhé ligy. „Je to zajímavé, ale já jsem od mala nefandil ani Spartě, ani Slavii. Stěnu jsem měl polepenou obrázky Slovanu, kde byla i šála od Romana Jůna, který hrál za Hradec i za Slovan. Proto jsem se rozhodl pro Liberec,“ prohlásil.

Mezi nejrychlejšími 

Celkem za „Votroky“ odehrál v nejvyšší soutěži 71 zápasů a dal pět branek. Dalších 43 utkání přidal ve druhé lize, kde skóroval devětkrát. „Je to jeden z hráčů, o které jsme se zajímali už před rokem,“ uvedl trenér Liberce Jindřich Trpišovský.

„Jsem rád, že to tentokrát vyšlo. Patří mezi tři nejrychlejší hráče v naší lize. Rozhodně zvýší konkurenci v týmu u krajních hráčů,“ dodal kouč severočeského celku, který se musí vyrovnat s odchody Milana Baroše, Egona Vůcha, Martina Dúbravky či Tomáše Součka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme