Fotbalisty Manchesteru United přebírá nový trenér, tým povede Nizozemec Erik ten Hag

Fotbalisty Manchesteru United převezme od příští sezony nizozemský trenér Erik ten Hag. Dvaapadesátiletý kouč Ajaxu Amsterdam na lavičce nahradí Němce Ralpha Ragnicka. Anglický velkoklub o tom oficiálně informoval na svém webu.

Manchester (Aktualizováno: 13:10 21. 4. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nizozemský fotbalový trenér Erik ten Hag

Nizozemský fotbalový trenér Erik ten Hag | Zdroj: Reuters

Ten Hag podepsal na Old Trafford smlouvu na tři roky s následnou roční opcí a úkol má jasný – vrátit aktuálně šestý tým Premier League na přední příčky tabulky.

Manchester United potvrdil příchod Rangnicka, německý kouč povede tým do konce sezony

Číst článek

„Je to pro mě obrovská pocta, že jsem se stal trenérem Manchesteru United, a jsem nesmírně nadšený z výzvy, která mě čeká. Znám dobře historii tohoto skvělého celku a také vášeň ze strany fanoušků a jsem plně odhodlán vybudovat tým schopný úspěchu, který si zaslouží,“ prohlásil nově zvolený trenér United.

O příchodu nizozemského kouče se v britských médiích mluvilo už delší dobu. Úspěšný trenér vede Ajax od sezony 2017/18, s klubem získal dva tituly a v roce 2019 s ním postoupil do semifinále Ligy mistrů.

Naopak Manchester United vypadl v tomto ročníku Ligy mistrů v osmifinále s Atléticem Madrid a v Premier League mu patří až šesté místo. Naposledy prohrál 0:4 s rivalem z Liverpoolu.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme