Mebrahtu přiblížil Mladou Boleslav k postupu v Evropské lize

Fotbalisté Mladé Boleslavi se přiblížili postupu z 2. předkola Evropské ligy. V úvodním utkání na hřišti Shamrock Rovers v Irsku vyhráli 3:2 zásluhou dvou branek Golgola Mebrahtua a gólu Jana Chramosty. O ještě lepší výsledek se připravili v závěru, když v nastavení umožnili domácím snížit. Nadějnou výhru musejí Středočeši potvrdit v domácí odvetě, která se hraje za týden.

Dublin (Aktualizováno: 23:45 13. 7. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Golgol Mebrahtu pomohl k vítězství Mladé Boleslavi dvěma góly.

Golgol Mebrahtu pomohl k vítězství Mladé Boleslavi dvěma góly. | Zdroj: ČTK/AP

Mladá Boleslav v posledních dvou sezonách vypadla hned s prvním soupeřem, ovšem to vždy první duel prohrála. Tentokrát si však z Dublinu veze výsledek, který jí umožňuje v odvetě i prohrát 0:1 či 1:2 nebo jakkoli remizovat, aby prošla do dalších bojů.

Generální sportovní manažer Dušan Uhrin mladší tak svou obnovenou premiéru na lavičce Boleslavi začal vítězně. Jeho svěřenci přitom začali nervózně a už v první desetiminutovce dostali Rada s Přikrylem žluté karty. Tým pak navíc musel podržet brankář Diviš, který chytil Shawův pokus.

Vytoužený gól 

Postupně však Boleslav přece jen začala plnit roli favorita a v 35. minutě přišel vytoužený gól. Přikrylovu nahrávku zužitkoval Mebrahtu, který zaznamenal svou první trefu v evropských pohárech.

Shamrocku však vyšel vstup do druhé půle a už po dvou minutách se prosadil Burke, který srovnal skóre. Nabuzení domácí hráči Boleslav zmáčkli a chtěli jít do vedení, v zakončení však byli nepřesní nebo byl proti brankář Diviš.

„V první půli jsme byli zbytečně nervózní, navíc hned v úvodu druhé půle jsme inkasovali. Začátky musíme zvládat lépe. Soupeř měl tři šance a dal dva góly, to si nemůžeme dovolit. Naše obrana nehrála úplně ideálně, to musíme zlepšit,“ řekl Uhrin.

Hosté se tak dostali z nejhoršího a v 63. minutě sami skórovali. Chramosta našel opět Mebrahtua a australský útočník eritrejského původu se ani podruhé nemýlil.

Závěrečné zdramatizování

Diviš pak vychytal další pokusy Shamrocku včetně nebezpečné Finnovy rány. Na druhé straně mohl ještě zvýšit vedení Boleslavi Přikryl, ale tomu v radosti zabránil gólman Chencinski. Přikryl se však v 88. minutě změnil podruhé v utkání v nahrávače a připravil třetí trefu pro Chramostu.

„Jsem rád, že oba útočníci dali góly. Od toho tam jsou. Splnili to, co měli. Jen Chramosta měl trochu problémy s bráněním levé strany,“ hodnotil Uhrin.

Jenže Boleslav si nakonec dvoubrankové vedení do odvety neodvezla. I přes dvě taktická střídání hostů v závěru se Shamrock ještě dostal do útoku a Burke druhým zásahem odvetu zdramatizoval.

„Spokojený jsem hlavně s tím, že jsme vyhráli. A také s přechodem do útoku. Mohli jsme skórovat ještě třikrát. Škoda že se nám to nepovedlo. Čekali jsme těžké utkání, to se potvrdilo. Byl to bojovný zápas, soupeř je velice bojovný. V odvetě nás určitě čeká těžké utkání, ale půjdeme do ní s tím, že chceme vyhrát,“ dodal Uhrin.

Úvodní zápas 2. předkola fotbalové Evropské ligy:
Shamrock Rovers - FK Mladá Boleslav 2:3 (0:1)
Branky: 48. a 90.+2 Burke - 35. a 63. Mebrahtu, 88. Chramosta. Rozhodčí: Pandzic - Nilsson, Hallin (všichni Švéd.). ŽK: Rada, Přikryl (oba M. Boleslav).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme