‚Zápas ukázal formu jednotlivců, ne celého týmu.‘ Trenér Trpišovský dal v odvetě prostor náhradníkům

Fotbalisté Slavie hladce postoupili do třetího předkola Evropské konferenční ligy. V odvetě deklasovali gibraltarský tým St. Joseph´s 7:0 a v celkovém součtu 11:0. Stinná stránka je, že slabší soupeř nenastavil Slavii potřebné měřítko.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jindřich Trpišovský

Jindřich Trpišovský | Zdroj: Profimedia

Fotbalisté Slavie postoupili do třetího předkola konferenční ligy. V součtu obou utkání porazili gibraltarský St. Joseph´s 11:0.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotil výhru nad soupeřem z Gibraltaru trenér Slavie Jindřich Trpišovský

Lehký soupeř pro Pražany nebyl měřítkem, před sebou má Slavia mnohem složitější výzvy.

„Ten zápas je specifický, ke vší úctě k soupeři. Na rozpoložení týmu ne, ale na rozpoložení některých jednotlivců ano. Stejně i když jsou takové situace v zápase, tak ji musíte proměnit a bránu trefit a tam byla spousta věcí zkažených. Spíš bych řekl, že to ukazuje na individuální rozpoložení jednotlivců než celého týmu,“ zmiňoval Jindřich Trpišovský, že jakou má Slavia formu, se po tak snadných výhrách určuje jen těžko. Slavia ji přitom bude potřebovat.

Složitější zápasy

Na Pražany čekají mnohem těžší soupeři. S ohledem na to realizační tým slávistů hodně pozměnil sestavu, ze základní sestavy z Gibraltaru nastoupil jen brankář Aleš Mandous a na stoperu defenzivní univerzál Christ Tiéhi.

„Vyplynulo to z rozpoložení hráčů. Nechtěli jsme riskovat, protože hřiště ještě není zakořeněné a nechtěli jsme u Aihama Usua a Eduarda Santose, se kterými počítáme na nejbližší zápasy, nějaké zranění,“ prozradil Trpišovský, že Aiham Usu a Eduardo Santos by se mohli objevit v základní sestavě v příštím zápase.

Ten čeká Slavii v neděli proti Hradci Králové, se kterým poslední vzájemné měření prohráli. Ještě větší výzva pak přijde ve čtvrtek, kdy slavia v přivítá Panathinaikos Atény.

Vojtěch Šilhan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme