Vlček by rád na Strahově oslavil další titul Slavie. Snad budeme úspěšní jako tehdy s Ajaxem, věří

Bývalý útočník Stanislav Vlček prožil na Strahově v srpnu 2007 nejslavnější okamžik kariéry, když dvěma góly zařídil fotbalistům Slavie výhru 2:1 nad Ajaxem v odvetě závěrečného předkola Ligy mistrů a premiérový postup do skupiny. Nyní ho v roli vedoucího mužstva čeká s červenobílými na stadionu Evžena Rošického sobotní poslední ligové kolo s Brnem a někdejší reprezentant věří, že při návratu do strahovského azylu zažije další historický úspěch a tým po osmi letech získá titul.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Strahovský stadión

Strahovský stadión | Foto: Filip Jandourek

„Musím říct, že moc nejsem na nostalgické vzpomínání, ale je pravda, že když jsme se teď vrátili na strahovský stadion, tak se mi ty vzpomínky na Ajax vybavily a připomenuly. Ale my teď před sebou máme jiný cíl. Věřím, že budeme stejně úspěšní jako tehdy proti Ajaxu," řekl Vlček pro ČTK.

„Samozřejmě že Ajax se připomíná pořád, zvlášť když se dostanete zpátky na ten stadion. Byl to asi můj největší okamžik kariéry, který vyčnívá nad vším. S klukama jsme se o tom v kabině bavili, ale už se soustředíme jen na sobotní zápas," dodal Vlček, jenž při slávistickém působení na Strahově v letech 2000 až 2008 hrával na stadionu Evžena Rošického přes tři roky.

Ze současného kádru zažil dřívější azyl jen zraněný Slovák Dušan Švento. „Všichni vědí, že já a Dušan jsme na Strahově hráli. Ale že by se nás někdo vyptával, to ne, každý má možnost si to hřiště vyzkoušet. Někteří tam nikdy nebyli, takže je výhoda, že si můžeme před sobotou čtyřikrát zatrénovat, abychom si na to pomalu zvykli," dodal Vlček.

Slávisté se na Strahově připravují od úterý, v Edenu nemohou hrát kvůli koncertům. Od Vlčkova působení se na stadionu Evžena Rošického moc nezměnilo. „Bohužel je to úplně stejné. Celkově se o to zázemí po těch letech nikdo moc nestará, stadion a tribuny chátrají, takže se to dává do kupy na sobotu. Malují se chodby, budou se dávat reklamní panely kolem hřiště, bude tam VIP stan," řekl jednačtyřicetiletý bývalý reprezentant.

Větší nervy

„Pro nás jsou nejdůležitější hřiště a kabiny a to je naprosto v pořádku. Kabiny se díky reprezentaci pořád udržují, jsou stejné, jako když jsem tam ještě hrál. Jsou trochu menší než v Edenu, ale žádný problém. Máme všechno, regeneraci, trávník je ve vynikajícím stavu, protože na něm nikdo netrénuje. Určité obavy z toho stěhování byly, ale musím říct, že nám na Strahově vycházejí maximálně vstříc," uvedl Vlček.

V roli vedoucího prožívá dramatický závěr ligy ještě víc než jako hráč. „Pokud jste hráč, když vstoupíte na hřiště, z hlavy to jde ven. Teď jsou to daleko větší nervy. Už aby to bylo za námi," smál se Vlček. „Přáli jsme si hrát o titul, jsou to stejné nervy, jako když jsme hráli o záchranu. Ale to ke sportu patří. Vedeme o dva body před Plzní a všichni víme, jak velkou šanci máme. Věřím, že máme odolné mužstvo," dodal.

Slávistický titul na Strahově by v sobě nesl i kus symboliky. Při mistrovském primátu v sezoně 2007/08 totiž Pražané odehráli celou sezonu na stadionu Evžena Rošického a na poslední kolo se přesunuli do nově otevřeného Edenu. Nyní je situace přesně opačná.

„Situace je navíc znovu taková, že máme titul ve svých rukách. Je to trošku symbolické a věřím, že tu symboliku naplníme," přál si Vlček. „A kdyby to vyšlo, ať fanoušci klidně Strahov zboří," řekl s úsměvem v nadsázce. „Ale nechci předbíhat a něco zakřiknout," dodal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme