Oproti loňsku jsem v jiné pozici, říká Chlapík o případné nominaci na hokejové mistrovství světa

Finský kouč české hokejové reprezentace Kari Jalonen přivítal v Plzni první skupinu hráčů, kteří budou bojovat o nominaci na mistrovství světa. Před rokem se do týmu nakonec nevešel nejlepší střelec české ligy Filip Chlapík. Ten má za sebou další podařenou sezonu, tentokrát v dresu švýcarského Ambri Piotta a v přípravě by se rád porval o mistrovství světa.

Rozhovor Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Chlapík na tréninku české reprezentace

Filip Chlapík na tréninku české reprezentace | Zdroj: Profimedia

Máte za sebou druhý týden přípravy v Plzni, jaká je zatím atmosféra?
Myslím, že všechno je, jak má. Makáme, protože někteří kluci byli samozřejmě dlouho bez zápasu, takže se snažíme dostat do kondice a vyzkoušet si herní situace. Já osobně jsem na zápasy dost natěšený.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si rozhovor s hokejovým útočníkem Filipem Chlapíkem

Vy osobně jste přijel po sezoně ve Švýcarsku, která byla z osobního hlediska úspěšná. Zaznamenal jste 24 branek a byl jste jedním z nejlepších střelců ligy, ale týmu Ambri-Piotta se nepovedlo postoupit do play-off. Jaké z toho byly pocity?
Nebylo to nic příjemného. Bojovali jsme tam do posledního zápasu o předkolo, liga byla strašně vyrovnaná. V průběhu sezony nám tam ujelo asi osm zápasů, které jsme prohráli v řadě, a také jsme třikrát prohráli s Ajoie, posledním týmem soutěže. To jsou cenné body. Uteklo nám to pak v posledním zápase, a když se neudělá play-off, moc pozitivně tu sezonu hodnotit nejde.

Dařilo se tam osobně i vašemu kolegovi Michaelu Špačkovi. Myslíte, že byste na s ním mohl spolupracovat v jedné formaci i v národním týmu?
Ano, zatím v ní spolu jsme. Spolu jsme hráli zhruba 80 procent sezony, takže ta chemie tam je. Sedli jsme si a jsme výborní kamarádi i mimo led. Je vždycky skvělé mít vedle sebe v národním týmu takového parťáka.

Až bude trenér Kari Jalonen dělat finální nominaci na mistrovství světa, mohlo by právě tohle být malým plusem? Že by mohl spoléhat na vaší souhru z Ambri?
To není úplně otázka na mě. My dva bychom si to samozřejmě přáli, ale do mistrovství zbývá nějakých devět zápasů. Pokud se nám v nich dařit nebude, nemůže nás spolu nechat. Je to jen na nás, ale bylo by to moc příjemné.

Na druhou stranu jste bohatší o tu zkušenost, že v loňské sezoně zářil, ale v té konečné nominaci chyběl. Co je třeba nyní udělat jinak, aby na vás Kari Jalonen ukázal a jel jste na světový šampionát?
Myslím si, že jsem tentokrát v trochu jiné pozici. Minulý rok jsem přijel až na poslední turnaj a hrál dva zápasy. Tady jsem od začátku a toho času spolu budeme mít víc. Je to jen o výkonech tady a jestli si to člověk zaslouží. Budu dělat vše pro to, abych si to zasloužil, ale nechci mít nějaká očekávání. Co má být, bude. Tak to beru.

Vladislav Janouškovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme