Extraliga se znovu rozjíždí. Na hokejisty, kteří covid-19 ještě neprodělali, čekají dva testy týdně

Po necelém měsíci se v sobotu znovu rozehraje hokejová extraliga. Vedení soutěže dostalo od ministerstva zdravotnictví výjimku z vládních protikoronavirových opatření. Kluby ale budou muset dodržet přísná hygienická omezení.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání hokejové extraligy mezi Českými Budějovicemi a Hradcem Králové

Extraliga se vrací. Kluby ale budou muset dodržet přísná hygienická omezení (archivní foto) | Foto: Václav Pancer | Zdroj: ČTK

„Je to otázka hlavně testování, kdy jsou vyžadovány pouze PCR testy – to je jediná varianta, která je zatím možná. Jen jsme si v rámci té výjimky odkomunikovali, v jaké četnosti a při jakém množství zápasů a jak ten režim bude vypadat,“ říká pro Radiožurnál ředitel extraligy Josef Řezníček.

Hráči a členové realizačních týmů nebudou testováni před každým zápasem, ale maximálně dvakrát týdně, a to i v případě, že budou během sedmi dnů hrát třikrát. V tom případě by platnost PCR testu byla prodloužena na 72 hodin. Bez negativního testu na nemoc covid-19 nebude moct hráč nastoupit k utkání.

Šéf Národní sportovní agentury: Mám strach o naše děti. Čím déle budou doma, tím větší to bude problém

Číst článek

„Z toho obavy nemám. Taková je prostě situace, tak jsou nastavená pravidla a všichni jsou připravení se tomu podřídit. Všichni chtějí hrát, takže pro to udělají cokoliv,“ nebojí se zpřísněných hygienických opatření útočník Sparty David Tomášek.

Navíc před sobotním zápasem s Pardubicemi nebude muset testování podstoupit. Stejně jako většina extraligových hokejistů už totiž nemoc covid-19 prodělal.

„Budou se testovat jen hráči, kteří tím onemocněním ještě neprošli. To znamená, že ještě neměli pozitivní PCR test. Ti, kteří měli pozitivní PCR test, tak jsou od toho po 90 dní od aktivního záchytu vyloučeni iz testování,“ upozorňuje Řezníček.

I když bez diváků tak může extraliga znovu začít na necelý měsíc přerušená extraligová sezóna. Kromě duelu Sparty s Pardubicemi nastoupí Litvínov proti Plzni, České Budějovice proti Karlovým Varům a Třinec přivítá Kometu.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme