Kubalík dal vítězný gól Detroitu. Anaheim s Dostálem v brance prohrál s Vancouverem v prodloužení

Dominik Kubalík rozhodl v NHL gólem v 56. minutě o výhře hokejistů Detroitu 4:3 nad Chicagem a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Na straně poražených plnil Petr Mrázek roli náhradního brankáře. Lukáš Dostál pomohl Anaheimu 31 zákroky k zisku bodu za prohru 2:3 v prodloužení ve Vancouveru. Za kanadský klub ještě stále nenastoupil Filip Hronek, protože má zraněné rameno.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Kubalík

Hokejista Dominik Kubalík během zápasu Detroitu proti Chicagu | Foto: Reuters | Zdroj: Reuters

Chicago vedlo góly Taylora Raddyshe 2:0, ale Detroit v prostřední třetině vyrovnal. O smazání manka se postarali Jake Walman a Dylan Larkin, který ještě zahodil i trestné střílení. Hosty přiblížil ve 47. minutě výhře Joey Anderson, ale Lucas Raymond tečí srovnal krok a Kubalík završil obrat.

Český útočník se proti svému bývalému klubu prosadil po vhazování střelou z pravého kruhu k bližší tyči.

Anaheim poslal ve čtvrté minutě do vedení Troy Terry a poté pomohl Vancouveru k vyrovnání Dostál. Přihrávku českého gólmana vystihl u zadního mantinelu Elias Pettersson, který poslal puk mezi kruhy. Dostál se sice rychle vrátil do brankářské pozice, ale J.T. Miller jej překonal střelou nad lapačku.

U druhé inkasované branky z 35. minuty měl Dostál smůlu. Andej Kuzmenko přihrával před branku a puk se od brusle Masona McTavishe odrazil do sítě. O dvacet sekund později ale vyrovnal z dorážky Brock McGinn. Na další gól se čekalo až do prodloužení, které rychle ukončil individuální akcí J.T. Miller.

Minnesota vyhrála ve Winnipegu 4:2 a bodovala pojedenácté v řadě, ale v průběhu třetí třetiny odstoupil z utkání kvůli zranění její nejproduktivnější hráč Kirill Kaprizov.

Hlavním strůjcem úspěchu Wild byl Marc-Andre Fleury, který zastavil 46 střel. Výhru podpořil Marcus Foligno gólem a asistencí. Hosté po jeho akcích vedli 2:0 a náskok si udržovali až do konce. Domácí brankář David Rittich sledoval zápas ze střídačky a Jets prohráli posedmé z posledních osmi utkání.

NHL

Detroit - Chicago 4:3 (0:2, 2:0, 2:1)
Branky: 23. Walman, 39. Larkin, 53. Raymond, 56. Kubalík - 16. a 18. Raddysh, 47. J. Anderson. Střely na branku: 41:20. Diváci: 19 181. Hvězdy zápasu: 1. Kubalík (Detroit), 2. Raddysh (Chicago), 3. Raymond (Detroit).

Winnipeg - Minnesota 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Branky: 28. Stanley, 38. Niederreiter - 15. M. Foligno, 28. F. Gaudreau, 29. Hartman, 60. M. Shaw. Střely na branku: 48:23. Diváci: 13 148. Hvězdy zápasu: 1. Fleury, 2. M. Foligno (oba Minnesota), 3. Niederreiter (Winnipeg).

Vancouver - Anaheim 3:2 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky: 15. a 61. J.T. Miller, 35. Kuzmenko - 4. Terry, 35. McGinn. Střely na branku: 34:22. Lukáš Dostál odchytal za Anaheim celý zápas, inkasoval tři branky z 34 střel a úspěšnost zásahů měl 91,2 procenta. Diváci: 18 617. Hvězdy zápasu: 1. E. Pettersson (Vancouver), 2. Zegras (Anaheim), 3. J.T. Miller (Vancouver).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme