Češi na závěr Švédských hokejových her udolali Švýcary 2:1, v prodloužení rozhodl gól Chlapíka

Čeští hokejisté vyhráli svůj poslední zápas na Švédských hokejových hrách, Švýcary porazili v prodloužení 2:1 a na třetím letošním turnaji Euro Hockey Tour mohou skončit na druhém místě. Svěřenci trenéra Kariho Jalonena šli brzy do vedení, když se trefil Jakub Flek. Po dlouhé pasáži bez gólu vyrovnali Švýcaři pět minut před koncem a vynutili si prodloužení. V něm rozhodl o výhře Česka gól Filipa Chlapíka.

Video Malmö (Švédsko) (Aktualizováno: 14:47 12. 2. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kryštof Hrabík a Jakub Flek slaví branku do sítě Švýcarska

Kryštof Hrabík a Jakub Flek slaví branku do sítě Švýcarska | Foto: Andreas Hillergren | Zdroj: ČTK / AP

Češi začali aktivně, už ve druhé minutě předal Michal Kempný puk Jaškovi a ten rozezvučel brankovou konstrukci. Hráči očividně rychle chtěli dát zapomenout na debakl 1:6, který minule schytali od Finů.

Těch pár slov chvály, které trenér Jalonen po předchozím zápase vyslovil, se týkala forvarda Adama Musila. A právě pardubický hokejista poslal perfektně v 6. minutě do šance Jakuba Fleka. Ten ukázal, že rychlost je jeho přednost a v takřka samostatném nájezdu překonal Sandra Aeschlimanna.

Národní tým si po vyloučení Kloka vyzkoušel na pomezí první a druhé třetiny pětiminutové oslabení, ale díky dobré defenzivní práci obstál. Velkou šanci musel brankář Aleš Stezka chytat až za plného počtu hráčů, střelu Willyho Riediga do prázdné brány zastavil velkolepým zákrokem.

Kvalita utkání následně trochu opadla a šancí nebylo k vidění mnoho. Uklidnění mohl pro Jalonenovu družinu zajistit Jiří Smejkal, který se po chybě obrany sám řítil na střídajícího brankáře Melvina Nyffelera, ale nepřekonal ho. I Stezka se na druhé straně prezentoval skvělým výkonem.

Ani podruhé nebylo Smejkalovi souzeno, Chlapíkovo nahození sice ideálně tečoval za záda švýcarského gólmana, rozhodčí ale po zhlédnutí videa usoudili, že měl svou hůl příliš vysoko. 

Toto rozhodnutí mohlo české reprezentanty mrzet o šest minut později. Švýcaři totiž v závěru své početní výhody vyrovnali - Mike Künzle s notnou dávkou štěstí díky nešťastné teči Ondřeje Vály prostřelil Stezku.

Zápas tak dospěl k prodloužení, kde ale Češi dostali rychle šanci na přesilovku čtyři na tři. Tu nakonec využil Filip Chlapík, který si dobře puk připravil a střelou zápěstí z pravého kruhu zajistil týmu výhru 2:1 nad Švýcarskem.

Česko - Švýcarsko 2:1 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Flek (A. Musil, Klok), 62. Chlapík (Kempný, H. Zohorna) - 56. Künzle (Thürkauf, Fora). Rozhodčí: Björk, Holm - Jonsson, Yletyinen (všichni Švéd.). Vyloučení: 1:3, navíc Klok (ČR) 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 2431.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme