Plzeň porazila v pátém zápase Olomouc 2:0 a vede v sérii 3:2

Do pátého vzájemného utkání vstupovala mužstva za vyrovnaného stavu 2:2 na zápasy. Série se tak vrátila z Hané zpět do Plzně. A i tentokrát bylo k vidění bojovné utkání.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Olomouce Branislav Konrád zasahuje proti střele Miroslava Indráka v pátém zápase série play-off

Gólman Olomouce Branislav Konrád zasahuje proti střele Miroslava Indráka v pátém zápase série play-off | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

HC Škoda Plzeň – HC Olomouc (2:0)

Významnou roli měli v tomto utkání gólmani obou týmů, tedy domácí Dominik Frodl a Branislav Konrád za hosty. Plzeň obstřelovala branku ze všech různých úhlů, ale největší šanci první třetiny si připsali Hanáci v 8. minutě, když se dostali do přečíslení ve třech proti dvěma. Aleš Frodl na konci této akce ale netrefil branku.

Olomouc otočila zápas v Plzni a vyrovnala sérii, Kometa podruhé vyhrála v Hradci

Číst článek

O sedm minut později vyrazil na druhé straně hřiště Konrád střelu Jana Eberleho a následně pokryl také všechny pokusy Plzně, která hrála přesilovou hru, především střelu Vojtěch Němce. Početní výhodu si poté vyzkoušela také Olomouc, ale Frodla neohrozila. To se jí povedlo v 19. minutě, kdy se ale gólman Škody zvládl přesunout a vychytat Jakuba Galvase.

Ve druhé třetině se dostali do šance nejprve plzeňští, ale ani Václav Nedorost a následně ani Conor Allen s Davidem Stachem skóre utkání neotevřeli. Kolem 31. minuty přišla část zápasu Olomouce. Do gólové šance se dostal nejprve František Skladaný a posléze i Miroslav Holec. Ani tito hráči ale neuspěli. V závěru dvacetiminutovky se do dobré příležitosti dostal i Petr Kolouch, ale na Frodla si nepřišel.

Poslední třetina utkání již góly přinesla. Po 76 sekundách prostřelil Konráda jemnou tečí Jakub Pour. Domácí si následně připsali hned několik šancí. V přesilové hře nejprve neuspěl Petr Strapáč. V běžném počtu hráčů na ledě pak druhý gól nepřidal ani Milan Gulaš s Nedorostem a následně ani Miroslav Indrák s dorážejícím Jaroslavem Kracíkem.

V 54. minutě byli současně vyloučeni hned dva domácí hráči a Olomouc tak hrála dvě minuty v pěti proti třem. Nabídnutou šanci ale v gól neproměnila. Vzápětí získala klasickou přesilovou hru Plzeň, která vyloučení Petra Koloucha potrestala, když se tvrdou ranou prosadil Allen.

Hanáci se následně ještě pokusili zvrátit výsledek v power-play, ale Aleš Jergl nedokázal proměnit ani jednu ze svých dvou brankových příležitostí. Série se tak za stavu 3:2 pro Plzeň přesouvá do Olomouce.

VÍTĚZSTVÍ 💙
Obrovsky důležitá výhra je naše, v pátém čtvrtfinálovém utkání porážíme @HC Olomouc 2:0, v sérii tak vedeme 3:2! Skvělý @Dominik Frodl vychytal svou premiérovou nulu v extraligovém play-off! 🙌
#PLZvOLO #TELH

19:29 – 26. 03. 2019

3 21

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 5. zápas:

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 42. Pour (Allen, Indrák), 56. Allen (Jan Kovář, Čerešňák). Rozhodčí: Pešina, Šír - Bryška, Tošenovjan. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 7268. Stav série: 3:2.

and Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme