V prvním semifinálovém zápase porazil Třinec Hradec Králové 4:1, dvě branky si připsal Cienciala

První semifinálový zápas za sebou mají hráči Třince s Hradcem Králové. Oceláři zvítězili 4:1, když se trefil dvakrát David Cienciala a jednou Jiří Polanský s Milanem Douderou. Za Hradec skóroval Radovan Polanský. Další utkání je na programu opět v hradecké hale v pátek od 16:20.

Tento článek je více než rok starý.

Hradec Králové (Aktualizováno: 20:11 29. 3. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost třineckých hokejistů

Radost třineckých hokejistů | Zdroj: ČTK

Oba týmy odehrály ve svých čtvrtfinálových sériích sedm zápasů. Na třineckých hráčích to ale nebylo zdaleka poznat a do utkání vstoupili na ledě Hradce aktivněji. Už po půl minutě hry hráli Oceláři přesilovku, kdy si šel Dominik Graňák na dvě minuty sednout na trestnou lavici za nedovolené bránění.

David Cienciala | Zdroj: ČTK

Minutu a půl přesilové hry potřebovali Třinečtí ke skórování. Trefil se rekordman v počtu asistencí na jeden zápas David Cienciala, který vypálil z pravého kruhu, jeho rána se ještě odrazila od brusle domácího Gregorce a zapadl za Rybárova záda.

Domácí hráli na začátku druhé části skoro minutu přesilovku pět na tři. Efektivně ji však nevyužili. Největší šanci měli už po návratu Tomáše Marcinka v klasické početní výhodě Jaroslav Bednář spolu s Petrem Koukalem. Druhý jmenovaný ale jen trefil bránícího hráče.

Branky se znovu dočkali hosté. Ve 33. minutě Vladimír Svačina využil hradeckého zaváhání s rozehrávkou a přihrál za sebe, kde byl Jiří Polanský a ten prudkou ranou propálil hradeckého gólmana.

Na 3:0 z pohledu hostí zvyšoval už svou druhou trefou v zápase David Cienciala. Třinečtí šli do přečíslení dva na jednoho, střelu Krajíčka Rybar sice ještě vyrazil, ale na dojíždějícího Davida Cienciala už hradecká defenziva nestačila a ten dorazil odražený puk do sítě.

Hradecké střídání

Před začátkem třetí třetiny vystřídal v hradecké brance Patrika Rybára Jaroslav Pavelka. Druhou změnou u domácích byl odstoupení Petra Koukala kvůli zranění hlavy a místo něj nastoupil Radovan Pavlík. Právě on si připsal první branku Hradce v zápase. V signalizované početní výhodě dostal nahrávku do levého kruhu a ranou k bližší tyči snížil.

Hradečtí se snažili dále skórovat. Víc než velkou šanci k tomu dostali v 58. minutě. Zároveň byli vyloučeni Tomáš Marcinko a David Musil a domácí ještě odvolali brankáře. Ani hra šest na tři ale žádnou přesnou trefu nepřinesla.

Velkou šanci měl pak ještě při hře pět na pět Andris Džerinš. V závěru hrál Hradec opět bez brankáře a díky tomu Milan Doudera upravil trefou do prázdné brány na konečných 4:1. Další zápas série je na programu už v pátek opět v Hradci od 16:20.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme