Litvínov podlehl Pardubicím ve třetím utkání semifinálové série 2:3. Dynamo má postupový mečbol

Hokejisté Pardubic vyhráli i třetí utkání semifinálové série play off extraligy proti Litvínovu. Na severu Čech dnes zvítězili 3:2 a při vedení 3:0 na zápasy jim chybí jediný krok, aby po 12 letech postoupili do finále. Vítěznou branku Dynama vstřelili Lukáš Radil, jenž v čase 46:25 zvýšil na 3:0. Tři asistence si připsal další útočník Robert Kousal. Čtvrtý duel se odehraje v pátek opět v Litvínově od 19 hodin.

Aktualizováno Litvínov (Aktualizováno: 20:24 4. 4. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pardubice slaví třetí výhru v sérii

Litvínov chce před domácími fanoušky zastavit rozjeté Dynamo | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

Pro většinu vyprodaného hlediště bylo úvodní dějství velkým zklamáním. Pardubičtí totiž přestříleli domácí na přesné pokusy mezi tyčky drtivým a málo vídaným poměrem 17:1. Hned po třech minutách se musel hodně činit domácí gólman Matej Tomek, když zlikvidoval Hykův pokus i následnou dorážku Lukáše Sedláka. V deváté minutě trochu zaváhal při ráně Tomáše Rohorny na bližší tyčku a Východočeši šli do vedení.

Ve dvanácté minutě dostali hosté puk za Tomkova záda podruhé, sudí však gól kvůli kontaktu Lukáše Radila s Tomkem neuznali. O chvilku později pykal za faul Ondřej Kaše, Richard Pánik v přesilovce tvrdě vypálil, Tomek vytěsnil kotouč maskou. Krátce nato si však znovu nepohlídal bližší tyčku a Peter Čerešňák ranou bez přípravy zvýšil na 2:0. Až v sedmnácté minutě vyslal Ondřej Jurčík první ránu domácího mužstva mezi tyčky, která prošla na Romana Willa.

Pardubičtí i ve druhé dvacetiminutovce dál s přehledem kontrolovali dění na ledě. Ve 23. minutě mohl sice snížit Ondřej Kaše, ale s jeho pokusem si poradil Will. Jinak toho hosté Litvínovu příliš nedovolili. Zvýšit mohl Robert Kousal, k zakončení pak nedotáhl velkou možnost Zohorna, jemuž vypíchl kotouč předsunutou holí Tomek. I proto se stav do druhé přestávky nezměnil.

Zeď jménem Will překonána

Ve třetí třetině měl další šanci Dynama Matej Paulović. Když ve 47. minutě sehrála skvěle rychlý kontr trojice Sedlák, Kousal a zakončující Radil, zdálo se být definitivně rozhodnuto. Jenže hned po 43 sekundách snížil úspěšnou tečí Patrik Demel. Will tak inkasoval po 157 minutách a 46 sekundách a Severočeši přece jen ožili.

S blížícím se koncem tlak Litvínova sílil. Už čtyři a půl minuty před vypršením základní hrací doby sáhl domácí kouč Karel Mlejnek ke hře bez gólmana a Ondřej Kaše brzy z otočky parádně zavěsil. Litvínovští pak brzy odvolali Tomka z branky znovu a měli několik šancí na vyrovnání. Liamovi Kirkovi odskočil kotouč v ideální pozici. Hosté však odolali a mohli slavit třetí výhru v sérii.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme