Krizi na německé fotbalové scéně se pokusí zažehnat kancléřka

Němečtí fotbaloví fanoušci jsou zděšeni - národní tým jde od neúspěchu k neúspěchu, mocní muži fotbalové scény jsou rozhádaní a do úvodního hvizdu světového šampionátu na domácí půdě přitom zbývají necelé tři měsíce. Situaci kolem reprezentačního týmu by se dnes měla pokusit uklidnit osoba, od které bychom to asi nečekali - kancléřka Angela Merkelová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbal

fotbal | Zdroj: ČTK

První žena německé politiky si na večeři do kancléřství pozvala mimo jiné tři hlavní postavy stávající roztržky - předsedu organizačního výboru mistrovství Beckenbauera, kouče národního týmu Klinsmanna a šéfa fotbalového svazu Zwanzigera. Tiskový úřad Merkelové tvrdí, že termín schůzky byl domluvený nadlouho dopředu a nesouvisí se současnou krizí.

Tu odstartoval debakl Němců 1:4 v Itálii, následný odlet trenéra Klinsmanna domů do Kalifornie a neúčast na semináři v Düsseldorfu. To tvrdě kritizoval Franz Beckenbauer a vážně se začala řešit otázka Klinsmannova odvolání. Kancléřka by dnes měla horké hlavy trochu zchladit.

Význam světového šampionátu zdůraznila Merkelová dokonce ve svém novoročním projevu a úspěch domácích fotbalistů je pro image mistrovství důležitý.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme