Legendární americký cyklista Lance Armstrong se vrací do soutěžní cyklistiky

Sedminásobný vítěz cyklistické Tour de France oznámil ve videonahrávce na svém internetovém blogu, že se vrací do soutěžní cyklistiky. Hlavním důvodem jeho nového kroku je boj proti rakovině, kterou musel sám překonat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

"Vím, že kolovala spousta zpráv o tom, že se možná vrátím k závodění. A tak jsem vám chtěl dát vědět, že po dlouhé debatě s dětmi a celou rodinou a přáteli jsem se rozhodl vrátit k profesionální cyklistice," řekl ve stručném prohlášení Lance Armstrong.

"Jen letos zemře na rakovinu 8 milionů lidí. To je víc než na AIDS, malárii a tuberkulózu dohromady," vysvětluje dál Lance Armstrong. Při závodění chce zahájit a propagovat mezinárodní strategii boje proti zhoubné chorobě.

V amerických médiích nastal okolo jeho návratu skutečný poprask. Hlavní televizní stanice informovaly o Armstrongově rozhodnutí jako o bleskové zprávě, která se týká celého národa. Muž, který v Americe cyklistiku nesmírně zpopularizoval, oslaví příští týden 37. narozeniny.

V rozhovoru pro časopis Vanity Fair mimo jiné potvrdil, že návrat bere smrtelně vážně a ne jako pouhou exhibici. Příští rok se chce proto mimo jiné pokusit o osmé vítězství v Tour de France.

Vít Pohanka, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme