Liberečtí a kladenští hokejisté uhájili své stadiony

Hokejový Liberec a Kladno dokázaly čtvrtečními výhrami snížit stavy sérií čtvrtfinále play off na 1:2. Liberečtí bílí tygři vyválčili cennou výhru nad pražskou Slávií v poměru 3:2 a Kladno nedalo šanci pardubickým, když se jednoznačným vítězstvím 4:0 se vrátilo zpět do série.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Patera

Pavel Patera

Kladenskou vzpouru proti nadvládě pardubického favorita dirigovali Pavel Patera a Zdeněk Orct. Kladenský centr překonal slovenského gólmana Jána Lašáka hned dvakrát a Zdeněk Orct předvedl proti jindy úderné pardubické ofenzivě třicet úspěšných zákroků. Pardubice zkalmala ve třetím zápase série jejich největší zbraň přesilové hry. To východočeši ukázali už v úvodu zápasu, kdy nevyužili ani 52 vteřin trvající výhodu pěti proti třem. Do výborné pohody se naopak dostal gólman Orct, na jehož překonání pardubičtí hokejisté nenašli po zbytek utkání správný recept. Přestože i domácí dostali v první třetině minutu a dvě vteřiny trvající výhodu dvou mužů v poli, skóre se měnilo až při klasické přesilovce pěti proti čtyřem. V době Čáslavova pobytu na trestné lavici Ševcovu vyraženou střelu poslal za Lašákova záda poprvé Pavel Patera.

Hosté se snažili ve druhé třetině více střílet, ale Hejduk mířil vysoko a neuspěl ani Pištek. V polovině utkání se kladenský stadion mohl radovat podruhé, protože v oslabení ujela dvojice Mrázek, Zajíc a prvně jmenovaný po ideální přihrávce zvýšil na 2:0. Utkání zlomil o tři minuty později ve prospěch domácích svým druhým gólem Patera, který tentokrát dorazil střelu Martina Procházky. Poslední naděje na obrat v zápase sebral Výchdočechům ve 45. minutě čtvrtým gólem v Lašákově síti Jan Hrdina.

Ve Svijanské aréně viděli fanoušci Liberce poprvé své hokejisty v nadstavbové části hokejové extraligy a hned v úvodu jejich euforii zmrazil slávistický ostrostřelec Žigmund Pálffy, který už v čase 0:55 překlonil misky vah na stranu Pražanů. Ovšem domácí bílí tygři se brzo oklepali a vrátili se do zápasu. V přesilové hře Leoš Čermák našel perfektním pasem Igora Rataje, který osamocený před odkrytou brankou nezaváhal a ve dvanácté srovnal skóre.

Na libereckou stranu váhy zápasu překlonil Aleš Kotalík, který dvě minuty pře druhou sirénou zatáhl puk po levé straně a jeho střela proklouzla Fraňkovi o pár centimetrů za brankovou čáru. Slavia mohla inkasovat vzápětí znovu, ale Nedorostova teč těsně minula branku. Dočkal se až Vrbata. Slávistický trenér Vladimír Růžička odvolal čtyři minuty před koncem v přesilovce čtyři na tři gólmana, poslal na led pátého hráče, ale nejrychlejší bruslař extraligy Vrbata dovezl do prázdné branky třetí gól. Vašíček po Hniličkově chybě dvacet sekund nato odpověděl, ale domácí už náskok uhájili.

Čtvrtfinále play off extraligy:

Rabat Kladno - Moeller Pardubice 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Patera (Ševc), 30. Mrázek (Zajíc), 33. Patera (Martin Procházka, P. Kasík), 45. Hrdina (Gardoň). Rozhodčí: Rejthar, Šindler - Rittich, Guth. Vyloučení: 8:10. Vyloučení: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4653. Stav série: 1:2.

Sestavy: Kladno: Orct - Ševc, T. Kaberle, Zeman, Špelda, V. Čech, P. Kasík - Bílek, Patera, Martin Procházka - M. Hořava, Gardoň, Hrdina - Kysela, Zajíc, Mrázek - Horna, Kalla, Martin Frolík. Trenéři: Müller, Tatíček a Evan. Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Novotný, Pácal, M. Rozsíval, Havíř, Linhart, Mudroch - P. Sýkora, Dopita, Blažek - Hejduk, Mikeska, Bulis - Hemský, Divíšek, Pištek - Tvrdík, Koukal, Průcha. Trenéři: V. Martinec a Šejba.

Bílí Tygři Liberec - Slavia Praha 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Rataj (Jiří Hanzlík, Čermák), 38. Kotalík (Jiruš), 57. R. Vrbata (Klouček) - 1. Pálffy, 57. Vašíček (Pálffy, Vlasák). Rozhodčí: Minář, Turčan - Čížek, Padevět. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5080. Stav série: 1:2.

Sestavy: Liberec: Hnilička - Klouček, M. Duben, L. Šmíd, Jiruš, Jiří Hanzlík, Modrý - S. Procházka, V. Nedorost, R. Vrbata - Čermák, Rataj, Tomajko - Vaic, Kotalík, P. Rozsíval - V. Novák, Podkonický, Víšek. Trenéři: Paleček, Dvořák a Kapoun. Slavia: Franěk - Kadlec, Kolařík, J. Novák, Špaček, Žabka, Graňák - Pálffy, Stümpel, Tomica - Vlasák, Vašíček, Antoš - L. Havel, Beránek, Sup - D. Hruška, M. Kopecký, R. Dlouhý. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.

Václav Pešička Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme