Celý večer jsem si moc užil, rozplýval se Hardy po překvapivé výhře Francie a děkoval fanouškům

Hokejisté Francie se postarali o největší překvapení dosavadního průběhu mistrovství světa. Domácí výběr dokázal porazit favorizovaný celek Finska vysoko 5:1 a společně s takřka zaplněnou halou Bercy mohl oslavovat historicky první výhru nad severským týmem.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Francie se radují z výhry nad Finskem.

Hokejisté Francie se radují z výhry nad Finskem. | Zdroj: Reuters

O francouzských fanoušcích se před turnajem i v jeho začátku říkalo, že hokeji nerozumí a že neumí udělat tu správnou atmosféru. V zápase domácí reprezentace s Finskem to ale vyvrátili.

Přehrát

00:00 / 00:00

Francie slaví vítězství hokejistů na domácím šampionátu.

Skákali, tleskali, zpívali, bučeli a dupali. Všemožně se snažili povzbuzovat své miláčky na ledě a ti se jim odměnili. Poprvé v historii porazili na světovém šampionátu Finsko a fanoušci poslední vteřiny zápasu sami odpočítali.

„Je to poprvé v historii mistrovství světa a podařilo se nám to hlavně s pomocí našich fanoušků. Nemůžu říct, že bych nebyl na konci utahaný, ale i tak jsem si celý večer moc užil,“ rozplýval se hrdina zápasu brankář Florian Hardy, kterému cenu pro nejlepšího hráče za aplausu publika přenechal původně direktoriátem zvolený útočník Belemare.

Marsseliesa tak nezněla v neděli večer v Paříži jen v Louvru, ale také v hale Bercy. I když tady nezpívali všichni. „Francie hrála výborně, skvěle jim zachytal brankář. No co, prohráli jsme 1:5, teď to proti Čechům musíme napravit,“ říkal pro Radiožurnál sebejistě finský útočník Miko Pyorala.

Právě Finové budou v pondělí večer soupeřem české reprezentace a až zápas skončí, mohla by halou Bercy znít zase písnička, které seveřané nebudou rozumět. 

Petr Kadeřábek, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme