Zahraniční fanoušci na olympiádě nebudou, Japonsko chce zamezit šíření pandemie

Letní olympijské a paralympijské hry v Tokiu se s největší pravděpodobností budou muset obejít bez zahraničních fanoušků. Informovala o tom agentura Kjódó, podle které se tak rozhodla japonská vláda kvůli obavám ze šíření koronaviru. Oficiálně má však Japonsko tento krok potvrdit až na konci března po jednání s organizátory a Mezinárodním olympijským výborem.

Tokio (Aktualizováno: 13:53 9. 3. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijské kruhy v tokijském Odaiba Marine Park.

Olympijské kruhy v tokijském Odaiba Marine Park. | Zdroj: Reuters

Tokijské hry, které byly loni kvůli pandemii o rok odloženy, se budou konat od 23. července do 8. srpna. V poslední době klesá jejich podpora mezi japonskými obyvateli.

Název stejný, termín neznámý. Se sportovním komentátorem o důsledcích posunu letní olympiády v Tokiu

Číst článek

Proti účasti fanoušků ze zahraničí se v průzkumu listu Jomiuri vyslovilo 77 procent dotázaných, pro jejich příjezd bylo 18 procent respondentů.

Přetrvávající epidemie nutí organizátory her k neustálým změnám. Na 25. března je naplánován slavnostní start štafety s olympijskou pochodní ve Fukušimě, který se nakonec uskuteční bez diváků, i když se dosud počítalo s tím, že na místě bude moci být až 3000 fanoušků. Sledování jednotlivých úseků štafety, která zavítá do 47 japonských prefektur, bude možné.

BREAKING: Tokyo Olympics will be held without spectators from overseas

13:07 – 09. 03. 2021

2140 7891

Japonsko, které má přes 125 milionů obyvatel, objednalo podle listu Japan Times 564 milionů dávek vakcín proti covidu-19.

Premiér Jošihide Suga se zavázal, že do začátku olympijských her bude mít země dost očkovacích látek pro všechny Japonce.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme