Šermíř Choupenitch navázal na medaili z olympiády, na turnaji v Záhřebu byl znovu bronzový

Šermíř Alex Choupenitch začal novou sezonu stejně jako zakončil tu minulou – ziskem bronzu. Třetí fleretista olympijského turnaje ve svém prvním vystoupení od her v Tokiu obsadil o víkendu stejnou příčku na satelitním turnaji v chorvatském Záhřebu.

Záhřeb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český šermíř Alexander Choupenitch

Alexandr Choupenitch | Foto: MAXIM SHEMETOV | Zdroj: Reuters

„Jsem vážně spokojený, protože jsem měl hodně dobrých soupeřů. A taky je pravda, že když už se zadaří, tak beru jen první nebo třetí místo,“ zhodnotil sedmadvacetiletý Choupenitch v tiskové zprávě vystoupení v konkurenci 140 šermířů z 25 zemí.

Olympiáda měla smysl a nenapodobitelnou atmosféru i bez diváků, shodují se čeští sportovci po návratu z Tokia

Číst článek

Pro Choupenitche byl turnaj nižší kategorie především přípravou před Světovým pohárem, který začne 10. prosince v Dubaji. „Potřeboval jsme si zašermovat a v tomhle směru se vše splnilo a jsem spokojený,“ řekl.

Pět ze šesti soubojů do pěti bodů vyhrál v kvalifikační skupině a další čtyři z pěti ve vyřazovacích bojích na patnáct zásahů. „Byl to nejlepší trénink, jaký jsem mohl mít. Vím, že jsem tam měl hodně dobrých, ale i špatných momentů,“ konstatoval fleretista.

Role favorita

Do turnaje šel brněnský rodák v úplně jiné pozici než před olympiádou. Teď poznává na vlastní kůži dopady svého úspěchu. „Byl jsem najednou lovnou zvěří. Každý měl obrovskou chuť mě porazit, bylo fajn si tu pozici vyzkoušet,“ svěřil se Choupenitch. „Soupeři byli agresivní, pokaždé, když mě zasáhli, křičeli nadšením,“ popisoval atmosféru, v níž šermoval.

Na oslavy olympijského triumfu už dávno zapomněl. Je v plné přípravě na sezonu. Z Chorvatska pokračoval rovnou na soustředění do Itálie. „Už si připadám jako kamioňák, za poslední měsíc najedu šest tisíc kilometrů,“ podotkl Choupenitch.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme