Nymburk přehrál Fuenlabradu a drží naději na Evropský pohár

Basketbalisté Nymburka v předposledním utkání základní skupiny Ligy mistrů porazili doma Fuenlabradu 104:87. Čtvrtou výhrou ze 13 zápasů tak udrželi naději na šestou nebo pátou příčku, znamenající přesun do play off Evropského poháru FIBA. K tomu ale musejí vyhrát i závěrečný zápas na hřišti Bambergu.

Nymburk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejlepší střelec Nymburka Bracey Wright

Nejlepší střelec Nymburka Bracey Wright | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

V Nymburku se potkaly dva dosud nejhorší týmy skupiny. Španělský celek už boj o lepší pozice vzdal a do Čech nepřivezl některé opory. Český mistr toho chtěl využít a nastoupil na soupeře s dobrou obranou.

‚Úspěch celého basketbalu.‘ Kouč reprezentace Ginzburg se stal jako první cizinec trenérem roku

Číst článek

Na rozmezí první a druhé čtvrtiny dokonce sedm minut v řadě nedovolil Fuenlabradě ani bod a šňůrou 22:0 získal dvacetibodové vedení.

Jenže pak se rozstřílel Marc Garcia, naopak přišel útlum Nymburku a Španělé ještě do poločasu snížili na šest bodů. Na začátku druhé půle činil rozdíl dokonce jediný bod, ale domácí nedovolili jít soupeři do vedení. Naopak zaveleli Vojtěch Hruban s Mikem Myersem a Nymburk si opět vybojoval dvouciferný náskok.

Tentokrát ho už nepustil, když v poslední čtvrtině předvedl střeleckou smršť z dálky. Chytil se zejména Bracey Wright, který dal 12 ze svých 21 bodů v poslední desetiminutovce. Celkem sedm nymburských hráčů mělo dvouciferný počet bodů.

Utkání 13. kola skupiny C basketbalové Ligy mistrů:
Nymburk - Fuenlabrada 104:87 (28:16, 49:43, 80:68)
Nejvíce bodů: Wright 21, Lawrence 14, Bohačík, Benda, Myers a Hruban po 13 - Garcia a Kemp po 20, Rupnik 13. Fauly: 20:17. Trestné hody: 14/9 - 17/11. Trojky: 13:12. Doskoky: 29:36.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme