Froome uklidňuje vyděšené fanoušky. ‚Soustředění bylo už před měsícem a chystám se na další,‘ vzkázal

Během uplynulého víkendu obletěla cyklistický svět zpráva, že čtyřnásobný vítěz Tour de France Chris Froome musel předčasně odjet z týmového soustředění. Britský závodník později ale na sociálních sítích vysvětlil, že se mu daří dobře a že se chystá na další přípravu.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklista Chris Froome

Cyklista Chris Froome | Zdroj: Reuters

Informaci o Froomově předčasném ukončení tréninkového pobytu přinesl italský cyklistický magazín Bicisport. Čtyřiatřicetiletý rodák z keňského Nairobi, který však reprezentuje Spojené království, měl v prosinci po dvou dnech soustředění na Mallorce odjet domů.

„Po dvou dnech tréninku se vrátil domů. Nedaří se mu dobře a kdo ví, jestli se z toho (zranění z pádu, pozn. red.) dokáže dostat,“ citoval magazín sportovního ředitele stáje Ineos Daria Cioniho.

Hope that I can set this straight, I was last at a training camp at the beginning of December. My recovery is going well and I will be heading to my next training camp on Thursday. Onward 👊

18:45 – 05. 01. 2020

377 8609

Jenže vzápětí se ozval sám Froome: „Doufám, že se mi to podaří uvést na pravou míru. Na posledním soustředění jsem byl naposledy na začátku prosince. Zotavuji se dobře a tento čtvrtek odjíždím na další soustředění. Kupředu!“ napsal čtyřnásobný vítěz Tour, dvojnásobný vítěz Vuelty a také vítěz Gira na svém twitteru.

Froome si v polovině června loňského roku během závodu Critérium du Dauphiné při nárazu do zdi zlomil stehenní a hrudní kost, krční obratel, loket a žebra.

Na konci loňského roku mu pak lékaři vyjmuli kovovou destičku z kyčle a šrouby, které měl v lokti.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme