Kornfeil bude v Brně obhajovat kvalifikační triumf a třetí místo v závodě, tlak ale necítí

Motocyklový závodník Jakub Kornfeil by se při kvalifikaci brněnské Grand Prix rád vrátil o rok zpátky. Tehdy byl totiž nejrychlejší. Kvalifikace na letošní Velkou cenu se pojede v sobotu.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Kornfeil.

Jakub Kornfeil. | Foto: Igor Zehl | Zdroj: ČTK

Kornfeil loni dojel v závodě kategorie Moto3 třetí a neudržel tak první místo z kvalifikace. Jako první Čech po jedenácti letech si ale užil, jaké to je na domácí Velké ceně vystoupat na pódium.

Přehrát

00:00 / 00:00

Motocyklový závodník Jakub Kornfeil pomýšlí v Brně na nejvyšší příčky. Více v reportáži Davida Nekvindy

„V podstatě na to myslím, kudy chodím, ve dne i v noci. Přesně vím, co jsem v každém kole závodu co jak dělal. Jako by to bylo před pěti minutami, když zavřu oči a vybavím si kvalifikační kolo,“ popsal Radiožurnálu šestadvacetiletý jezdec.

V sobotu čeká Kornfeila po roce opět kvalifikace na brněnskou Grand prix. Loňské zkušenosti při ní chce využít. „Hodně jsem si v posledním týdnu promítal to ideální kolo, jak bych ho chtěl zajet,“ přiznal.

Na otočku do Kyrgyzstánu. Abrahamovi dovolená nevyšla, při domácí Velké ceně ho to prý nerozhodí

Číst článek

Loňskou kvalifikaci může jezdec z Rohatce na Hodonínsku maximálně vyrovnat, lepší než první nedojede. Třetí místo ze závodu ale zlepšit chce. Žádný tlak plynoucí z loňského úspěchu nevnímá.

„Nic svazujícího na tom není, když dokážu dojet jeden rok na pódiu, tak je to přece bezva. Letos jsem to zase dokázal a myslím si, že na to mám,“ připomněl Kornfeil, že letos v červnu dojel třetí v nizozemském Assenu.

Kvalifikace ve třídě Moto3 se zúčastní i další český jezdec Filip Salač. Karel Abraham bude usilovat o co nejlepší místo na startu v nejsilnější kubatuře MotoGP.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme