Basketbalista Morant obviněn nebude. Policie o přechovávání zbraně nemá dostatek důkazů

Basketbalistovi Ja Morantovi nehrozí obvinění v kauze s živě přenášeným videem z nočního klubu, na němž pózoval se zbraní v ruce. Ve středu se spekulovalo o tom, že třiadvacetiletý basketbalista obdrží nadstandardně vysoký trest, ale momentálně policie nemá v ruce stěžejní důkazy o přechovávání zbraně.

Denver Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ja Morant smečuje přes Jalena Smithe v utkání Memphisu proti Indianě

Ja Morant smečuje přes Jalena Smithe v utkání Memphisu proti Indianě | Foto: Dylan Buell | Zdroj: Profimedia

Policie z Glendale uvedla, že případ je značně znepokojující, ale neexistuje dostatek důkazů, že byl spáchán trestný čin, a navíc se na ni ani nikdo neobrátil s trestním oznámením.

Morantova nadějná kariéra je v ohrožení, kvůli držení zbraně mu hrozí dlouhá stopka od NBA

Číst článek

„Vyšetřováním se také zjistilo, že střelnou zbraní nikdo nebyl ohrožen, a ve skutečnosti ani žádná střelná zbraň nebyla nalezena,“ uvedla policie.

Zatímco po právní stránce třiadvacetiletému hráči Memphisu zřejmě za incident, který se odehrál v noci na sobotu po porážce s Denverem, nic nehrozí, klub prodloužil Morantovu suspendaci o nejméně další čtyři zápasy. Dosud chyběl týmu ve dvou.

Morantovi ale stále hrozí trest od samotné NBA. Existuje totiž podezření, že zbraň patřila basketbalistovi a měl ji s sebou na zápase. Pravidla soutěže přísně zakazují přechovávání střelné zbraně v týmových prostorech (stadion, šatny, autobus, letadlo).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme