Soupe si na Vueltě dojel pro premiérový etapový vavřín, v čele průběžného pořadí zůstává Martinez

Francouzský cyklista Geoffrey Soupe vyhrál nečekaně v hromadném spurtu sedmou etapu Vuelty. Pětatřicetiletý jezdec druhodivizní stáje TotalEnergies, která ve Španěsku startuje na divokou kartu, porazil ve sprinterském souboji Orluise Aulara z Venezuely a připsal si první úspěch na Grand Tour v kariéře. Třetí skončil Belgičan Edward Theuns. Červený dres lídra uhájil další Francouz Lenny Martinez.

Oliva (Španělsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Geoffrey Soupe

Geoffrey Soupe | Zdroj: Profimedia

Rovinatý dojezd 200,8 km dlouhé trasy z Utielu do Olivy na pobřeží Středozemního moře poznamenalo v závěrečných kilometrech několik karambolů v pelotonu.

Nejhůř dopadl nizozemský cyklista Thymen Arensman, který zůstal po pádu zhruba šest kilometrů před cílem ležet na zemi a z trati ho odvezla sanitka do nemocnice.

Dvacetiletý Martinez, jenž se po druhém místě ve čtvrteční šesté etapě stal nejmladším lídrem Vuelty v historii, vede v průběžném pořadí dál s náskokem osmi sekund před Seppem Kussem.

Američan se sice deset kilometrů před cílem zapletl do jednoho z hromadných pádů, s pomocí kolegů ze stáje Jumbo-Visma se ale dotáhl zpět do pelotonu a žádné manko nenabral. Třetí Španěl Marc Soler zaostává o 51 sekund.

Čeští cyklisté

V hlavním poli dojel i Michal Schlegel, který byl klasifikován a 91. místě. Druhý český cyklista na Vueltě Jan Hirt zaostal na 145. příčce o čtyři minuty.

V sobotu závodníky čeká další vrchařská prověrka, která může zamíchat průběžným pořadím. Na peloton je na 165 kilometrech připraveno pět horských prémií.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme