Wembley uvidí velkolepý boxeský duel. Domácí Joshua se utká s Vladimirem Kličkem

Boxerský zápas, o kterém se mluví i jako o souboji století, uvidí dnes večer na vlastní oči 90 tisíc fanoušků v londýnském Wembley. V centru dění budou na slavném fotbalovém stadionu dva olympijští vítězové – Ukrajinec Vladimir Kličko a domácí Brit Anthony Joshua. Ať už jejich duel v těžké váze dopadne jakkoliv, oba si vydělají v přepočtu téměř půl miliardy korun.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anthony Joshua (vlevo) a Vladimir Kličko

Anthony Joshua (vlevo) a Vladimir Kličko | Zdroj: Reuters

Anthony Joshua, ve světě boxu známý jako AJ, vstoupil mezi profesionály v roce 2013 a od té doby neprohrál. Navíc všech 18 soupeřů poslal k zemi ještě před koncem souboje.

„Nezáleží na tom, proti komu bojuji. Jenom si užívám to, co dělám a jdu naproti každé příležitosti. Rozhodně se toho zápasu nebojím, ale zároveň soupeře nepodceňuju. Přemýšlím hlavně nad tím, co mám udělat, abych byl co nejlepší a soustředím se na to, co se děje v ringu," povídá vítěz olympijských her v Londýně 2012.

Supertěžkou váhu ovládl na Hrách i jeho dnešní soupeř Ukrajinec Vladimir Kličko, ale o 16 let dříve v americké Atlantě. A tak možná i proto místo zastrašování a slovech o tom, jak jeden boxer druhého zničí, mluvili před soubojem oba soupeři o úctě a uznání.

Přehrát

00:00 / 00:00

V souboji o šampiona v těžké váze se v Londýně utkají domácí Anthony Joshua a legendární Vladimir Kličko

„Dokážete si představit mého dalšího soupeře, kterému je 27 let, tedy tolik, jak dlouho boxuji? Je to degradace tohoto sportu? Já si to nemyslím. Jsem opět vyzyvatelem, cítím se mladý, hladový, ale také pokorný. A jsem naprosto posedlý nápadem a mým cílem – opět zvednout ruce po zápase jako vítěz," říká 41letá boxerská legenda, která si chce spravit chuť po rok a půl staré porážce od dalšího Brita Furyho.

Tehdy Vladimir Kličko překvapivě po 11tiletech poprvé prohrál a Fury ho připravil o všechny čtyři pásy šampiona. O tři z nich budou bojovat soupeři v sobotu v Londýně.

„Vidím v Joshuovi sám sebe. Věřím, že vím, jak přemýšlí, co udělá a jak bude celý souboj vypadat. Nejsem Nostradamus, ale minulý týden jsem na USB disk dal video s výsledkem souboje. Tento flash disk budu mít během sobotního večera zapečetěný v oblečení a jediný člověk, který se na mou předpověď pak podívá, je ten, kdo si ty moje věci koupí. Všechny peníze pak půjdou na Kličkovu dětskou nadaci," rozehrál tak trochu postaru Kličko na tiskové konferenci před zápasem psychologický boj.

To ale o 14 let mladší Joshua neřeší a těší se nejprestižnější duel kariéry, který má podle britských médií ukázat, kdo je aktuálně nejlepším boxerem na světě.

„Není to žádná raketová věda. Je to jen boj. I když jsem boxoval proti klukům, kteří měli menší zkušenosti než já, tak jsem do toho šel, jako by to bylo mistrovství světa. A to je podle mě hlavní věc, proč jsem se dostal tak daleko," doplňuje Joshua před boxerským duelem ve Wembley, do kterého půjde podle bookmakerů jako favorit.

Vrchol dnešního programu – tedy souboj o šampiona v těžké váze začne nejdřív kolem 23. hodiny.

Jakub Marek, jkn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme