Philadelphia předvedla bleskový zvrat proti Bostonu

Hokejisté Philadelphie trápili své fanoušky až do konce nočního zápasu zámořské NHL proti Bostonu. Vyhráli sice Knublovým gólem první třetinu 1:0, Boston však postupně otočil vývoj utkání až na 3:1 ve svůj prospěch. Asistencí na vyrovnávací gól McEacherna se o to zasloužil i český obránce Jiří Šlégr. Jenže po Thorntonově brance na 3:1 v 56. minutě přišla okamžitá reakce domácích. Ti stihli do konce řádné hrací doby vyrovnat a ve druhé minutě prodloužení dokonal druhý obrat ve vývoji skóre svým druhým zásahem v utkání obránce Joni Pitkänen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Šlégr

Jiří Šlégr | Foto: Hráči NHL

Nejvíce branek viděli v úterý diváci v Torontu a po skončení zápasu jejich Maple Leafs s Washingtonem se rozhodně nezlobili. Domácí i přes porážku 0:2 v první třetině nakonec vyhráli 6:4. I díky jedné gólové asistenci Tomáše Kaberleho.

Tři čeští hokejisté se v noci na dnešek radovali ze vstřelené branky. Obránce Filip Kuba ani útočník Václav Prospal však o svou radost přišli po skončení zápasu. Jak Kubova Minnesota, tak Prospalova Tampa Bay nezískaly z měření sil s Phoenixem, respektive Montrealem ani bod.

Jediným Čechem, kterému gólové potěšení nezkazil konečný výsledek, tak zůstal Martin Erat z Nashvillu. Bývalý zlínský útočník se navíc mohl o svůj dobrý pocit podělit s krajanem Tomášem Vokounem, který se na zdolání Edmontonu podílel 31 úspěšnými zásahy.

Dvěma zápasy bez výraznějšího otisku stopy české účasti byly duely New Jersey s New Yorkem Islanders a Colorada se San Jose.

Výsledky úterních zápasů NHL:

Philadelphia - Boston 4:3 po prodl.
Toronto - Washington 6:4
Montreal - Tampa Bay 3:2
New Jersey - New York Islanders 1:4
Nashville - Edmonton 3:2
Minnesota - Phoenix 2:4
Colorado - San Jose 5:2

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme