Prospal vyhrál střelecké dostihy s Forsbergem

Ani dvě branky Švéda Petera Forsberga, druhého muže kanadského bodování NHL, nepomohly hokejistům Philadelphie k bodovému zisku na ledě Tampy Bay. Český útočník domácího celku Václav Prospal dal totiž v tomtéž utkání o jednu branku více, čímž zajistil svému mužstvu vítězství 5:2 a stal se po Jaromíru Jágrovi druhým Čechem, kterému se v letošním ročníku zámořské NHL podařilo nastřílet hattrick. Prospal navíc dokázal ještě přihrát na gól svého spoluhráče Boyleho, a v kanadském bodování si tak upevnil svou pozici v elitní desítce a s 28 body za 13 branek a 15 asistencí se dotáhl na prozatím nejproduktivnějšího českého hokejistu v soutěži Jaromíra Jágra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Prospal

Václav Prospal | Foto: Miroslav Konvalina

Něco podobného se podařilo i Forsbergovi, který se bodově vyrovnal na vedoucího muže kanadského bodování, krajana Daniela Alfredssona z Ottawy. Oba mají shodně 31 bodů, Forsberg je stále druhý jen proto, že na góly více přihrává, než je sám střílí - proti Tampě skóroval teprve popáté a pošesté v sezóně. Své bilance ve sledovaném kanadském bodování NHL si vylepšili také další čeští muži s hokejkou. Po dvou asistencích si připsali Prospalův spoluhráč z Tampy Pavel Kubina i Radek Dvořák s Alešem Hemským z Edmontonu.

Nejdramatičtější podívanou ze čtyř pondělních zápasů nabídli hokejisté divákům v Pittsburghu. Domácí Penguins dokázali proti hostům z New Yorku dohnat dvoubrankovou ztrátu a dovést utkání do prodloužení. Ze souboje dvou nejhorších mužstev Atlantické divize však nakonec stejně vyšli vítězně Islanders, i když až po samostatných nájezdech. Také 3:2, ale už po šedesáti minutách hry, vyhráli na svém stadionu hokejisté reprezentující kanadské město Calgary - porazili "Američany" z Minnesoty. K obratu z 0:2 na 3:2 během třetí třetiny přihrávkou na rozhodující gól Jaromeho Iginly v 59. minutě přispěl i český obránce Roman Hamrlík.

Výsledky pondělních zápasů NHL:

Pittsburgh - New York Islanders 2:3 po sam. nájezdech
Tampa Bay - Philadelphia 5:2
Colorado - Edmonton 2:5
Calgary - Minnesota 3:2

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme