Recchi zařídil výhru Philadelphie

V nočních zápasech kanadsko-americké Národní hokejové ligy se dařilo českým brankářům. Roman Čechmánek z Philadelphie přispěl k vítězství Letců nad Washingtonem 6:3, ale hlavni hvězdou utkání byl domácí útočník Mark Recchi, který vstřelil hattrick a u další branky asistoval. Jeden z úspěchů Capitals zaznamenal také Jaromír Jágr.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokej

hokej

V New Jersey se opět dařilo první útočné řadě domácích. Devils porazili Ottawu 3:2 a Patrik Eliáš se na výhře podílel gólem a přihrávkou. Trefil se i Jason Arnott, Petr Sýkora si připsal asistenci. Stejnou bilancí se mohl pochlubit i ottawský Radek Bonk. V brance Nashvillu se překonával Tomáš Vokoun, ale porážce 1:2 s Bostonem nezabránil. Osmadvaceti úspěšnými zákroky přispěl Dominik Hašek k sedmé výhře Detroitu v sezóně. Red Wings přehráli Los Angeles 3:2 a Scotty Bowman zaznamenal 1200. vítězství své trenérské kariéry, která začala v roce 1967. Vítěznou trefu si necelých pět minut před koncem připsal bývalý hráč Los Angeleles Luc Robitaille. Dařilo se také Romanu Turkovi, jehož Calgary je jedním z překvapení sezóny. Flames si v sobotu poradili s Torontem 4:1 a se třinácti body jsou druzí v Západní konferenci. Turek kryl v zápase 22 pokusů a inkasoval pouze při přesilově hře hostů v první třetině, kdy jej překonal obránce Dmitrij Juškevič. Hvězdou Caroliny se stává český útočník Josef Vašíček. V utkání s Atlantou vstřelil už čtvrtý letošní gól a pomohl mužstvu dovést zápas do prodloužení. Za stavu 1:1 pak o zisku dvou bodů pro domácí rozhodl po přihrávce Marka Malíka Jeff O'Neill. Milan Hnilička v brance Thrashers podal dobrý výkon, připsal si 27 úspěšných zákroků, ale tým nakonec získal pouze bod. Hráči St. Louis proti Pittsburghu dokázali, že jsou letos specialisty na prodloužení. Ve čtvrté minutě nastaveného času dostal přihrávku od Ala MacInnise Slovák Pavol Demitra, z prostoru pravého kruhu pro vhazování vystřelil a jeho pokus proletěl do sítě nad ramenem gólmana Johana Hedberga. Domácí vyhráli 2:1 a mohou se pochlubit zajímavou bilancí. V sedmi zápasech hráli prodloužení pětkrát a ani jednou nepodlehli.

Výsledky: Montreal - Buffalo 1:3, New York Islanders - San Jose 2:2, Philadelphia - Washington 6:3, Carolina - Atlanta 2:1 v pr., Columbus - Colorado 0:5, Calgary - Toronto 4:1, New Jersey - Ottawa 3:2, Tampa Bay - New York Rangers 5:2, Detroit - Los Angeles 3:2, St. Louis - Pittsburgh 2:1 v pr., Nashville - Boston 1:2, Dallas - Chicago 2:2, Edmonton - Florida 6:2, Phoenix - Vancouver 5:2.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme