Skvělý Crosby zařídil šesti body Penguins výhru

Ojedinělý výkon předvedl v zámořské NHL hokejista Sidney Crosby. Devatenáctiletý útočník Pitttsbrurghu zařídil šesti body výhru Pittsburghu nad Philadelphií 8:4. Crosby jeden gól dal a na dalších pět přihrál a vystřídal na prvním místě kanadského bodování Jaromíra Jágra. Český útočník má o tři body méně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL | Foto: Jan Rosenauer

"Viděli jsme skvělý výkon skvělého hráče. Bylo to něco neuvěřitelného. Sid byl prostě fenomenální," rozplýval se nad Crosbyho výkonem kouč domácích Michel Therrien. "Část mé práce spočívá v připravování šancí. Pak je na mých spoluhráčích, aby je proměnili. To se jim dnes dařilo," pochvaloval si spolupráci s týmovými kolegy Crosby.

Oba celky se utkaly v této sezoně už popáté a pokaždé se z výhry radovali hokejisté Pittsburghu. Crosby jen v těchto zápasech nasbíral 15 kanadských bodů. Šestibodové utkání se prvnímu hráči loňského draftu dosud nepovedlo, maximem pro něj byly čtyři body, což dokázal třikrát.

K vítězství Colorada nad St. Louis 4:1 pomohl gólem a asistencí český útočník Milan Hejduk a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. Blues tak prohráli již podeváté za sebou a podruhé pod novým koučem Andym Murraym, který v pondělí vystřídal ve funkci Mika Kitchena. Do svého druhého zápasu v NHL naskočil brankář hostí Marek Schwarz, na ledě se však tentokrát příliš neohřál. Po jedné minutě a jednom úspěšném zákroku opět přepustil místo Bacashihuovi, který opustil branku Blues po Hejdukově zásahu. Na druhé straně se blýskl slovenský gólman Peter Budaj, který chytil pětadvacet střel a byl vyhlášen první hvězdou duelu.

Anaheimu se v posledních zápasech daří na cizích stadionech a Ducks to potvrdili i na ledě lídra Jihovýchodní divize Atlanty. O těsném vítězství hostů 2:1 rozhodl dvěma brankami finský kanonýr Teemu Selänne. Také jediný gól Trashers dal hokejista Finska, konkrétně Niko Kapanen, který vyrovnal na 1:1. O minutu později však udeřil Selänne podruhé.

V duelu na sebe svými výkony upozornili oba brankáři. Gólman Atlanty Kari Lehtonen si připsal třicet úspěšných zákroků, Jean-Sebastien Giguere na druhé straně ještě o čtyři více.

Atlanta - Anaheim 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky: 52. N. Kapanen - 36. a 53. Selänne. Střely na branku: 35:32. Diváci: 16.028

Colorado - St. Louis 4:1 (0:1, 3:0, 1:0)

Branky: 22. Sakic, 24. Stastny (Hejduk), 36. Hejduk, 46. Turgeon - 6. Mayers. Marek Schwarz odchytal za St. Louis 1 minutu, chytil 1 střelu a úspěšnost zásahů měl 100 procent. Střely na branku: 46:26. Diváci: 18.007

Pittsburgh - Philadelphia 8:4 (3:2, 3:0, 2:2)

Branky: 13. a 28. Gončar, 5. Thorburn, 6. Crosby, 26. Malone, 30. Recchi, 44. Ouellet, 60. J. Staal - 6. Potulny, 10. Fedoruk, 43. Calder, 45. Knuble. Střely na branku: 29:23. Diváci: 14.150

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme