Černý den českých tenistek. V Taškentu končí Allertová, Kristýna Plíšková i Vondroušová

Cesta za obhajobou titulu na turnaji v Taškentu skončila pro Kristýnu Plíškovou už ve druhém kole. I když měla nejvýše nasazená česká tenistka proti Japonce Kurumi Naraové tři setboly a do stavu 5:4 a 40:0 mířila za postupem, zahozené šance ji zlomily a zbytek utkání odevzdala. S Naraovou prohrála 6:7 a 1:6. V novém žebříčku klesne z 41. pozice do šesté desítky.

Taškent Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková | Zdroj: ČTK

Plíšková od koncovky první sady a dvojchyby při setbolu soupeřky sbírala prakticky jen nevynucené chyby a jen 155 cm vysoká Naraová nabídnutou šanci využila.

Do čtvrtfinále se nedostala ani Denisa Allertová. Druhé nasazené Maďarce Timee Babosové podlehla dvakrát 3:6, neobhájí loňské semifinále a ve světovém žebříčku může vypadnout z první stovky. Aktuálně jí patří 90. místo.

Babosová, která v Taškentu hraje i čtyřhru s Andreou Hlaváčkovou, nedala Allertové kvalitní hrou příliš šancí. Z rytmu ji spíše vyvedla v závěru druhého setu krátká pauza kvůli dešti, po níž však potřebné dva gamy získala. Rodačka ze Šoproně si ve čtvrtfinále zahraje buď proti Švýcarce Stefanii Vögeleové.

Ta totiž vyřadila třetí českou tenistku na turnaji Markétu Vondroušovou. V prvním setu ji těsně přehrála v tie-breaku poměrem 10:8. Druhou sadu sice získala 18letá Češka poměrem 6:4, ale v rozhodující třetí podlehla 5:7.

Tenisový turnaj žen v Taškentu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra – 2. kolo:

Naraová (Jap.) – Kr. Plíšková (1-ČR) 7:6 (5), 6:1
Krunićová (6-Srb.) – Čepelová (SR) 6:2, 1:6, 6:3
Babosová (2-Maď.) – Allertová (ČR) 6:3, 6:3
Bondarenková (Ukr.) – Hibinová (7-Jap.) 6:4, 7:5
Kozlovová (Ukr.) – Alexandrovová (8-Rus.) 6:2, 6:3
Zvonarevová (Rus.) – Parmentierová (Fr.) 6:2, 6:0
Vögeleová (Švýc.) – Vondroušová (5-ČR) 7:6 (8), 4:6, 7:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme